Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde, Samsun Maarif Hareketi projesi kapsamında Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından okullararası ' Her Yöreden Esintiler' halk oyunları yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan ekipleri, salonunu dolduran vatandaşları büyüledi.

YOĞUN İLGİ

Kültürün gelecek nesillere aktarılmasında halk oyunlarının oldukça önemli bir yeri olduğunu söyleyen Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, "Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz yarışma bu yıl da oldukça ilgi gördü. 16 okuldan katılan yarışmacılarımız her biri büyük beğeni topladı. Yarışmada, gruplarda çalışmalar yapan ekiplerin gösterileri de renk kattı" dedi.

KIYASIYA MÜCADELE

Birbirinden güzel ekiplerin hünerlerini sergilediği ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmanın sonunda, ilkokul düzenlemeli dalında Semanur Us'un çalıştırdığı Seyfi Demirsoy İlkokulu, ortaokullarda Selin Derya Arslan'ın çalıştırdığı Atakum Koleji Ortaokulu, liselerde Cantekin Armağan Aksoy'un çalıştırdığı Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu. Yarışmada, otantik dalında ise, Kübra Öztürk'ün çalıştırdığı Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu, Birgöl Kol'un çalıştırdığı Mimar Sinan Ortaokulu, İlkay Selek'in çalıştırdığı Atakum mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Bayram OK