Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, faaliyetlerini Atakum'da sürdüren bir grup müteahhit ve iş insanıyla kahvaltıda bir araya geldi. Şahin, Yeni Mahalle'de bulunan Osmanlı Pide Salonu'nda gerçekleştirilen kahvaltıda müteahhit ve iş insanlarına seslendi. AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu'nun de yer aldığı buluşmada Şahin, Atakum'un, mavisiyle, yeşiliyle cezbeden bir kent olduğunu belirtti.

KENTİN SİLUETİ BOZULMAYACAK

Samsun'da kentleşme oranının en yüksek olduğu ilçenin Atakum olduğuna dikkati çeken Başkan Şahin, "31 Mart sonrasında, Atakum halkının teveccühü bizden yana tecelli ederse, biz bu kentleşme durumunu, şehrin siluetini bozmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Bir kere herkesin şunu bilmesini isterim ki, Atakum'da çirkin yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Kent estetiğini göz önünde tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

DOĞAYLA İÇ İÇE KENTSEL PLAN

Atakum'un gelecek vizyonunu belirlerken kentsel ve mimari estetiğe ayrı bir yer ayırdıklarının altını çizen Şahin, "Atakum'un sahip olduğu tüm tabiat ve kültürel varlıklar korunacak. Tüm planlama ve projelerimizi bu yönde yaptık. Bunları yaparken gençlerimizi, çocuklarımızı, yaşlılarımızı, kadınlarımızı, engelli vatandaşlarımızı unutmadan, çevreyle iç içe bir kentsel planlamayı uygulayacağız" dedi.

SAHİLDE VE İSKELEDE HALKLA BULUŞMA

Öte yandan Başkan Şahin, kahvaltı programı sonrası Yalı Kafe'de halkla bir araya geldi. Daha sonra sahil turu atan Başkan Şahin, iskelede güzel havanın tadını çıkaran vatandaşlarla selamlaştı, sohbet etti. Şahin, "Bu güzel havada bu güzel kentin tadını hep birlikte çıkarıyoruz. Sizlerin de desteği ile Atakum'a hizmet etmenin onurunu yaşamak istiyorum. Hep birlikte el ele vererek Atakum'u çok daha güzel, çok daha yaşanabilir bir kent yapacağız" ifadelerini kullandı.