Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, kent merkezindeki esnaf buluşmalarına devam ediyor. Mecidiye esnafı ile kahvaltıda bir araya gelen Demir, kent merkezinde yapacakları kentsel düzenlemeleri anlattı. Demir'e, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Kayaoğlu ve AK Parti teşkilat üyeleri ile de eşlik etti.

ESKİDEN ÇOK CANLIYDI

Esnafa hayırlı ve bereketli işler dileyen Demir, 'Bedesten Çarşısı bir zamanlar çok canlıydı. Sonra oraya Anakent İş Merkezi yapıldı. Toptancı Arastası ile birlikte o bölgede ticarete darbe vuruldu. Sakarya Caddesi'ni kurtarmakla Samsun kurtulmuyor ki. Samsun'un içi gidiyor. Çiftliğe gidip bakalım, dükkanlar boş, esnaf iş yapamıyor. Subaşı da yavaş yavaş kan kaybetti. Dışardan gelen insanlar, toptancılar artık gelmiyor. Çiftlik ve Gazi caddelerinin yanı sıra Mecidiye Çarşısı'nda ve Saathane civarında ticareti yeniden canlandıracağız' şeklinde konuştu.

ANAKENT YIKILACAK

Demir, '1 milyon 300 bin nüfusumuz var. Dışardan yaklaşık 500-600 bin ilave nüfusun bu şehirle irtibatını tekrar kuracağız. Herkes minibüsle gelmeyecek. Arabası olan arabasıyla gelecek. Geldiğinizde arabanızı nereye park edeceksiniz? Ne yapacağız, Anakent İş Merkezini kamulaştıracağız. Belediyenin parasıyla yapılan iş hanını tekrar parayla satın alacağız. Orayı yıkıp altına 2 kat otopark, üzerine çok güzel oturma alanı, lavabo, mescit, kafes, hepsi olacak. Çarşıya gelen insanlar oraya rahatça girecek, otopark ücretlerini de uygun tutacağız. Saathane de davalık olmuş. Seçimden sonra oradaki esnafla, hak sahipleriyle bir araya geleceğiz. Dosyaları inceleyeceğiz, davaları geri çekeceğiz. Aklın yolu bir. Orta yolu bulacağız, hemen orayı trafiğe açacağız. Eski Samsun fuarını yeniden inşa edeceğiz' diye konuştu.

ZARAR VERMEK YOK

Son olarak 'Kentsel Dönüşüm' projesine de değinen Demir, "Kentsel dönüşümü Türkiye'nin gündemine taşıyan benim. Yasa çalışmasını yapan benim. Kentsel dönüşüm deyince sana verecek olduğum cevap, Karasamsun var, Hançerli var, Selahiye var, Kökçüoğlu var. Biz o mahalleleri bozmayacağız. Yani Zeytinlik Mahallesi'nin binaları eskidir deyip komple yıkmayacağız. Bütün binaları tek tek inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.