Samsun'da düzenlenen geceye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, 21. Dönem Ordu Milletvekili Yener Yıldırım, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, Millet İttifakı İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Ordulu vatandaşlar, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve davetliler katıldı.

HEDEF ORDULULARI BİR ARAYA GETİRMEK

Orduluların kültürel değerlerini yaşatmak için bir arada olduklarını söyleyen Ordu Dost Meclisi Dönem Başkanı Ömer Faruk Sönmez, 'Bizler Samsun'da yaşayan Ordulular olarak gerek dernek gerekse meclisler adı altında bir araya gelerek, ortak etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu birlikteliğimizde Ordu kültürünün bir parçası olan yemeklerimizi birlikte paylaşıyoruz. Ordu Dost Meclisi çatısı altında düzenlediğimiz bu etkinliğimizde, Atakum, Canik ve İlkadım'da yaşayan Ordulu hemşehrilerimizin katılımıyla bir aradayız. İlerleyen süreçte gene kültürel ağırlıklı etkinliklerle Samsun'da yaşayan Orduluları bir araya getirmek ve kaynaştırmak hedeflerimiz arasındadır. Bu çabamızda bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza ve desteğini esirgemeyenlere çok teşekkür ediyorum' dedi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmanın ardından gecenin düzenlenmesinde emeği geçen kişilere plaket verildi. Ödül töreninin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Erdinç YILDIZ