Ezan, İslam'ın ve İslami bağımsızlığın en önemli sembollerinden birisidir.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Taksim'e gelmiş bazı gruplarca ezan okunurken ıslık çalması şüphesiz hepimizi üzmüş ve kahretmiştir.

Bunlar, herhalde Yahudi değillerdi. Bunlar herhalde Hıristiyan değillerdi.

Bunlar, herhalde Hıristiyan Ermen ya da Rum da değillerdi, Bunlar, bizim çocuklarımızdır.

Bunlar, herhalde Türk olmadıkları gibi Türkiyeli de değillerdi.

Türkiyeli olmanın ilk önemli şartı 1921 yılında dönemin Millet Meclisi'nde imzalanmış mutabakat metnine razı ve sadık olmaktır.

Söz konusu mutabakat metninde(İstiklal Marş'ında) şöyle deniyordu:

'RUHUMUN SENDEN İLAHİ ŞUDUR ANCAK EMELİ:

DEĞMESİN MA'BEDİMİN GÖĞSÜNE NA-MAHREM ELİ;

BU EZANLAR Kİ ŞEHADETLERİ DİNİN TEMELİ,

EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ'

YANİ;

Senden yegane arzum ve isteğim, camilerime yabancı elinin değmemesi, şehadetleri İslam dininin temeli ve sembolü olan ezanların susmaksızın yurdumun semalarında ebediyen yankılanmasıdır. Bu ifadelere ve yegane arzulara dikkat etmek gerekir.

Taksim'de ahlaksızlığını sergileme adına toplanmış 3-5 kişinin milletimizin kutsalına hakaret etmesini milletimiz yemez. Hayatı , 'özgürlük ve aşktan ibaret gören bazı canlılar da ezan okunurken uluyarak eşlik ettiklerini gördük. Ama onların da yemeğini yedikleri insanlara karşı bir sadakatleri vardır. Biz bu ıslıklamaları Mekke'de de gördük.

Mehmetçik, bilmem hangi dağlarda Allah diyerek bu toprakları eksi 20-30 derece soğukta beklerken onun kutsalına hakaretin özgürlük, aşk ve dayanışma ile izah edilmesi çok zor ve de imkansızdır.

Türk olduklarını söylemiyoruz. Türk de olmak zorunda değillerdir ama Türkiyeli olmak zorundadırlar. Bu ülkede yaşayan her insanın bir kutsalı vardır. Buna saygı göstermek, insanlığın ilk ortak basamağı olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir.

Bir de İstiklal Marşı'mızın bu sekizinci kıtasındaki ifadelere çok ama çok dikkat edelim. Bu arada, bunları yetiştiren Milli Eğitim, Gençlik ve Aile Bakanlıklarına da lütfen dönüp bir bakalım. Bu çocukların 17 yıllık eğitimlerini de biz verdik. Selam ve sevgi ile…

[email protected]