Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde son oturumunu gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin'in başkanlığında yapılan meclis toplantısında duygusal anlar yaşandı. Toplantı öncesindeyse, Başkan Şahin meclis üyeleriyle Sevgi Kafe'de kahvaltı gerçekleştirerek plaket takdim etti.

SORUNLARIN ÜZERİNE GİTTİK

Mecliste açılış konuşması gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, "En zor konuşmalar, veda konuşmaları. Ben de çok duygulandım. Her güzelliklerin de bir sonu olacak. 3 Mayıs 2018 tarihinde sizlerin de oylarıyla başkanlık görevine getirildim. Bugüne kadar Yusuf Ziya Yılmaz başkanımız hizmet etmişti, bir kez daha ona Samsunlular ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimde 'nasıl olsa görevimiz sonlanacak bir şeye karışmayalım, zamanımızı geçirelim' diyebilirdik ama kesinlikle öyle davranmadık. Bafra'da görev yaptığım 9 yılda olduğu gibi burada da öyle çalıştık. Gece gündüz demeden çalıştık. Nasırlaşmış, ötelenmiş problemlerin üzerine giderek halkın istekleri doğrultusunda çözüm üretmek için gayret ettik. Süreç gerektiren problemleri de gündemimize aldık. Konu Samsun olduğunda geri kalan her şey teferruat oldu. Ne yaptıysak Samsunumuz için yaptık, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HALK SEVGİ GÖSTERDİ

Anlayışında ötekileştirme ve ayrım yapmak olmadığını söyleyen Başkan Şahin, "Nasıl ki Bafra'da toplumu kucaklayarak görev yapmışsam, burada da yoğun bir ortam olmasına rağmen elimden geldiği kadarıyla herkesi dinleyerek, görüşlerini alarak çalışmaya gayret ettim. Eksiklerimiz illa ki olmuştur fakat herkesle iyi diyaloglar kurduk. Bu şehre hizmet etmek tek başına olmaz. İlçe belediyeler ve Büyükşehir Belediyesi, ne kadar dayanışma içinde olursak Samsun'a o kadar fazla hizmet edilir. Dayanışma içinde olduğumuz görülünce halkta da bir rahatlama oldu. Halk, bize sevgi ve saygı gösterdi. Bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra da görev yerimiz Atakum olacak inşallah. Orada da seçildiğimiz taktirde görevimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma desteklerinden ve bu zamana kadar gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hakkını helal edin, ben hakkımı helal ediyorum" ifadelerini kullandı.


Zerrin SOMUNCU