Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valiliği'nce düzenlenen toplantıda, Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyen Bakan Kılıç, "Terör eylemlerine karşı AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak bildiri yayınlayabilmesinin önemlidir. Milli birliğimiz ve duruşumuzun önemli bir göstergesidir" dedi.

YALI KAFE'DE TOPLANTI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yalı Kafe'de düzenlenen kahvaltıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

STÖ'LER DİNAMİK FAKTÖR
Kahvaltı sonrası konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Sivil toplum örgütleri, toplumun gelişmesine, şehrin kalkınmasında, ülkenin büyümesinde en büyük dinamik faktör olarak görüyoruz. Ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak bütün unsurlarla merkezi yönetimimiz ciddi istişareler içersindedir. Çünkü hepimizin tek gayesi Türk milletine yararlı ve güzel hizmetleri hep birlikte en kısa sürede hayata geçirmektir' dedi.

DEĞER VERDİĞİMİZ BİR ALAN
STK'lar büyüdükçe demokrasilerin de o kadar güçlü olacağını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 'İnsan, sosyal bir varlık, tek başına yaşayamıyor. Bu nedenle insanın en küçük ünite olan aileden devlete bir takım sosyal organizasyonlar içersinde yer alması kaçınılmazdır. Demokrasilerde hayatın 3 alanı vardır dersek yanlış yapmış olmayız. En üstte siyasal alan var. Bir de insanın kendi alanı var. Bireysel alanı ve ailesi ile birlikte özel alanı. Bir de temsil edildiği alan olan sivil toplum alanı vardır. Bu alan ne kadar genişse o demokrasi o kadar sağlıklı ve güçlüdür. Bu alanın yok edildiği, daraltıldığı durumlarda demokrasi sıkıntılıdır. Bu yönüyle baktığımızda sivil toplum bizim çok önem verdiğimiz, değer verdiğimiz bir alandır' şeklinde konuştu.

HALK HİZMET İÇİN YALVARIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Van'da Samsun'un kardeş belediyeleri olan ve AK Parti'li belediye başkanları tarafından yönetilen Tuşba ve Gevaş ilçelerinde yaptığı ziyaretler ve bölge ile ilgili edindiği izlenimler hakkında bilgi verdi. Van'da Cuma namazı sırasında halkın etraflarını sardığını belirterek, 'Dün Cuma namazı sırasında halk etrafımızı sardı. 'Allah için yalvarıyoruz size. Ne olur, bizim hizmete ihtiyacımız var. Bize, belediyelerimize yardımcı olun' diyorlar. Bunu söyleyen insanların durumu belli ve bunları öylesine hamasi bir nutukla söylemiyorlar' ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE YÖNETME FIRSATI
Sivil toplum örgütlerinin 21. asrın örgütü olduğunu kaydeden Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Eskiden yönetim vardı, şimdi yönetişim var. Yönetişimin arkasında sivil toplum örgütlerinin özellikle kamu yöneticilerini düşünceleriyle, fikirleriyle etkileyip aldıkları kararlardan aslında sivil toplum örgütlerinin de kararları şeklinde tezahür etmesinden kaynaklanıyor. Onun için sivil toplum örgütleri çağdaş, modern, batı demokrasilerde çok önemli bir yeri var. Sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de en fazla nüfus kriterlerine göre en fazla olduğu 1-2 ilimizden biri Samsun. Bu beni ayrıca sevindiriyor. Çünkü zaman zaman bazı yerlerde sivil toplum örgütlerine çok önem verilmeyebilir ama inşallah Samsun'u en güzel şekilde birlikte yönetme fırsatı oluşur' dedi.

SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da Ankara'daki saldırıyı kınayarak, "Türkiye zor bir coğrafyada yer alıyor. Coğrafya kaderdir, biz de böyle biliyoruz. Dolasıyla bu coğrafyanın bize getirmiş olduğu zorluklar var ama tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti köklü bir gelenekten geldiği için her zaman bunlarla mücadele etmiş, her zaman bu mücadelenin sonunda zaferle çıkmıştır. Bugün de terörle mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz terör örgütüne büyük zarar vererek devam ediyor. Terör örgütü son çırpınışlarını yaşıyor" dedi.

ÜLKE ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Toplantıda yaptığı konuşmada terör olayını gerçekleştirenleri lanetleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülkemizin güvenliği, birliği, beraberliği için, bayrağımız, milli irademiz için mücadele veren, Diyarbakır'da şehit olan güvenlik güçlerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor ama bizim duruşumuz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Sayın Başbakan'ımızın ortaya koyduğu dik duruş bu anlamda ülkemizin milleti, devletiyle parçalanmaz bütünlüğünün çelikleşmiş iradesi olarak yolumuza hep beraber devam ediyoruz" diye konuştu.

TERÖRE KARŞI BİR OLACAĞIZ
Türkiye Büyük Millet Meclisinin gelecek haftadan itibaren bütçe görüşmelerine başlayacağını bildiren Kılıç, "Tabii bu bütçe çok daha önce çıkabilirdi. CHP eğer geçen aralık ayında bu bütçeyi engellemeseydi, biz şu anda bütçemizi yapmış, ocak ayından beri asıl bütçemizle yolumuzda yürüyor olacaktık. Geçici bütçe ile değil. Şu anda geçici bütçe ile işlerimizi yapıyoruz, bu bizi bir anlamda yavaşlatıyor. Başka konularda CHP'nin Meclis'te aldığı kararlar, MHP'nin takındığı olumsuz tavır ve HDP'nin de bu anlamda yapısı ortadadır" ifadelerini kullandı.

MİLLİ DURUŞUMUZUN PARÇASI
Ankara'daki terör saldırısını kınamak için 3 partinin ortak karar alarak bildiri yayınladığını hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak bildiri yayınlayabilmesi önemlidir. Milli birliğimiz ve duruşumuzun önemli bir göstergesidir. Buna katılamayan HDP'yi de saf dışı bırakıyoruz. Milli birlik ve milli duruşumuzun bir parçası olmaktan itina etmişlerdir. Bunu Türkiye'ye nasıl anlatacaklar, çok merak ediyorum. Zaten anlatamıyorlar. Teröre karşı bir olacağız, beraber olacağız ama çalışmalarımızda hem Samsun hem Türkiye için durmadan koşacağız. Geleceğe koşacağız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşacağız."

HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bakan Kılıç, Suriye'de 400 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Hala Suriye'de rejimin karşısına açık seçik çıkamayanlar, dünyada olduğu gibi maalesef Türkiye'de de var. Hala çıkıp söyleyemiyorlar. Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler var. Siyasi partiler içinde biri çıkıp 'terör örgütü' diyor, öbürü 'değil' diyor, kendi içlerinde karar veremiyorlar. Biz Türkiye'nin meselelerini uluslararası arenada hiçbir şekilde çekinmeden haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü milli iradeden aldığımız güç, bize bu sorumluluğu yükledi" değerlendirmesinde bulundu.

Bayram OK