Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen kutlama takvimi çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla Samsun Valiliği'nde koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı ve kamu kurumu il müdürleri katıldı.

GURUR DUYUYORUZ

Milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un 100. yılı kutlamaları için hazırlanan projelerin belli bir aşamaya geldiğini kaydeden Samsun Valisi Osman Kaymak, "Amacımız Samsun'dan başlayan milli mücadele ruhunun bütün Türkiye'ye yeniden duyurulması. Bu iradenin ortaya koyulması çok önemli, biz Samsunlular olarak bundan gurur duyuyoruz. Bu yılı da Samsun'a ve Samsunlulara yakışır şekilde kutlayacağız" dedi

GENÇLER BİLİNÇLENECEK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı münasebetiyle ciddi bir hazırlık içerisinde olunduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde ve öncülüğünde gerçekten önemli birtakım hazırlıklar aşama kaydetti. Bu çerçevede de bugün koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik. Dolu dolu bir etkinlik olacak ve bir sonraki yüzyıl içerisine önemli izler bırakacak. Gençlerimizi, çocuklarımızı daha bilinçli şekilde donatacağımız çok anlamlı bir hazırlık içerisindeyiz. Aşama aşama harekete geçireceğiz. Sanat, spor, eğitim, kültür camialarımızla ilgili çok güzel etkinlikleri planlıyoruz. Özellikle 19 Mayıs haftasında daha yoğunluklu programı hep birlikte icra edeceğiz. Destekleri için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu kutlamaların ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU