Samsun Haber: Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeniyle Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri kapsamında Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Aşk Yolunda bir Garip Yunus" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Murat Güleç'in yazıp yönettiği ve Osman Doğan'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı oyunu Canik Belediye Başkanı Osman Genç de izledi. Oyuncuların güzel bir performans sergilediği ve Yunus Emre'nin hayatını konu alan tiyatro oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı.

YUNUS'U ANLAMAK GEREK

Tiyatro oyunu öncesi konuşan Belediye Başkanı Osman Genç, Yunus Emre'nin Anadolu'da birliğin bozulduğu bir dönemde sevgi ve hoşgörü gibi evrensel değerleri insanlara aşıladığını belirterek, "Bugün yaşadığımız sorunlara baktığımızda bunun kaynağında sevgi, hoşgörü ve saygının eksikliğinin yer aldığını görmekteyiz. Yunus Emre, kimseye karşı dil, din, ırk ayrımı yapmadan engin bir sevgiyle bağlıdır. Bunu da 'Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' sözüyle dile getirmiştir. Yunus'u bugün daha iyi anlamalıyız. Yunus'u anladığımızda bugünü de anlamış oluruz diye diye düşünüyorum" dedi.

GENÇLER YUNUS EMRE'Yİ BİLMELİ

Yunus Emre'yi bu tür programlarla hatırlatmak istediklerini dile getiren Başkan Genç, "21. yüzyılda Yunus Emre'nin düşüncelerine daha fazla özlem duyuyoruz. İşte bu programlarla onu sadece sözde değil, özde de anma ve yaşatma gereği hissediyoruz. Çünkü böyle yüce gönüllü insanlar asırda bir gelir, fikirleri yüzyıllarca yaşar. Örnek bir insan olan büyük Yunus Emre'nin hayatını, şiirlerini, fikirlerini gençlerimizin çok iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü Yunus Emre'yi tanıyan ve anlayan bir gençliğin milli ve manevi değerlerine daha bağlı olacağına inanıyorum. Evde, sokakta, ticarette ve siyasette hayatın her alanında Yunus gibi yüreklere ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Aşk Yolunda bir Garip Yunus" adlı tiyatro oyununun sonunda Başkan Osman Genç, oyunun yönetmeni Murat Güleç ve Genel Yayın Yönetmeni Osman Doğan'a etkinliğe katkılarından dolayı seramikten Osmanlı kaftanı ve findan takımı hediye etti.