Samsun'un Canik İlçesi'nde Mert Irmağı üzerinden geçen elektrik kablosundaki balıkçı kancasına gagası takılan martıyı kurtarmak için vatandaşlar ve ekipler seferber oldu. Sabah saatlerinde kabloya takılan martıyı fark eden esnaf, durumu elektrik kurumu ve itfaiyeye bildirdi. Esnaf, kurumların 7 saat boyunca martıya müdahale etmemesini eleştirdi.

VATANDAŞ ALKIŞLADI

Çevredeki vatandaşların ve itfaiye ekibinin çalışmalarıyla martı elektrik kablosu gevşetilerek kurtarıldı. Vatandaşlar martı kurtulduktan sonra sevinç içerisinde kurtarma ekibini alkışladı. Gagasına saplanan balıkçı kancası çıkarılan martı, ardından çevre esnafının dükkanında bir süre ısındı ve dinlendi. Martıya ilgi ve şefkat gösteren esnaf, daha sonra dikkatli biçimde martıyı saldı. Minik martık 7 saatlik mücadeleden sonra özgürlüğüne yeniden uçtu.

YARDIM ETMEK ZORUNDAYIZ

Martıyı gördükten sonra yetkililere haber verdiklerini belirten esnaf Kadir Çoban, "Ekiplerin ve arkadaşlarımızın yardımıyla 7 saat sonra martı kurtuldu. İnsan olarak yardım etmek zorundayız. Dilsiz hayvan. Asılı kalmış. Yardım etmek zorundasınız. Vicdanınız rahat etmiyor. Biz elimizden geleni yaptık. Dükkanımızda biraz ısıttık. Şimdi uçarak gitti" dedi.

Zerrin SOMUNCU