Hıdırellez Şenlikleri, Bafra Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl da coşkuyla kutlanacak.

6 Mayıs'ta Türkiye'nin birçok noktasında kutlamaların düzenleneceğini hatırlatan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Baharın gelişini simgeleyen, inanışa göre zorluklarda yardımcı olan Hızır'ın İlyas Peygamber ile buluştuğu gün olan Hıdırıllez'i insanlarımız coşku ile karşılamaktadır" dedi.

COŞKUYLA KUTLAYALIM

Bafra Belediyesi olarak 6 Mayıs Cumartesi günü Ali Kale Turistlik Tesisleri Çamlık Mesire Alanı'nda bir program düzenlediklerini belirten Başkan Şahin, organizasyonun 14.00–17.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti. Şahin, "Program sırasında halk oyunları gösterileri, yöresel yemek ikramları bulunulacak. Çeşitli yarışmalar düzenlenecek ve müzik yayını yapılacak. Tüm hemşehrilerimi bu programa bizzat davet ediyorum. Bafra olarak birlik ve beraberlik içerisinde asırlardır kutlanan Hıdırellez coşkusunu yaşayalım" dedi.

BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRELİM

Başkanı Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Baharın gelişi ile yeryüzü yeşillenmekte, insanların enerjisi artmakta, günler uzamakta, tabiat canlanmaktadır. Hıdırellez ile bu güzelliğe başlamaktayız. Bu güzelliği birlik ve beraberliğimiz, bir araya gelişimiz ile taçlandırmak istedik. Her yıl olduğu gibi çeşitli etkinlikler tertip ettik. Bu vesileyle halkımızla beraber olacağız. Her zaman olduğu gibi bir kez daha kucaklaşacağız. Baframızın beraber olması daima önceliğim olmuştur. Bugüne kadar bu düşünceyi halkımız destekledi. Bir ve beraber olduk. 6 Mayıs'ta da bu birlik ve beraberlik inanıyorum ki zirve yapacaktır. Değerli hemşerilerimi Hıdırellez Şenlikleri'ne saygılarımla davet ediyorum."