Samsun Haber: 2017-2018 eğitim öğretim yılında Samsun'un Atakum İlçesi'nde 10 bin 650 metrekare alan üzerine kurulacak ve bin 350 öğrenci kapasiteli, Türkiye'deki 51. kampüsü olan Mektebim Samsun Atakum Kampüsü'nün tanıtımı, Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.



BİR OKUL AÇILIR BİN HAPİSHANE KAPANIR

Ulusal egemenlik mücadelesinin sembolü olan Samsun'da uzun süredir yatırım yapma planları olduğunu söyleyen Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, ''Kısmet bugüneymiş, inşallah 2019'da da ikinci kampüsümüzü açacağız. '1 okul açılır bin hapishane kapanır' derler. Bir ülkenin gelişmiş ülke noktasına gelmesinin tek yolu eğitimden geçiyor. Şu anda yüzde 7-8'lerde olan özel okul açma oranı, 2023 hedeflerinde yüzde 15 bandına ulaşacağı öngörülüyor. Bence bu yüzde 25 seviyelerine çıkabilir. Son 5-10 yıldır ilk defa devlet bütçemizde Milli Eğitim ilk sırayı almaya başladı. Bu geleceğimiz açısından sevindirici. Artık özel okulları sayısı da arttı ve yatırım teşvikleri de gerçekleşiyor. Özel okulların artışı sadece nicelik değil, nitelik artışına da neden oluyor. Çünkü özel sektörde tatlı bir rekabet var. Rekabette başarılı olmanın kuralı da kaliteden geçiyor. Bir adım ötesinde de devlet ile özel sektör arasında tatlı rekabet ortaya çıkacaktır. Samsun'da açtığımız okulların tüm imkanlarından Samsun'un tüm öğrencileri de faydalanabilir'' dedi.

FİŞLENEN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTEMİYORUZ

Mektebim Okulları'nın kuruluş sürecinde kendisine 4 maddeli bir anayasa hazırladığını söyleyen Kalko, ''İlk maddemiz Mektebim, eğitim sektöründe var olduğu sürece vatanını milletini seven toplumun tüm kesimine eşit mesafede duracak. İkinci maddemiz, Mektebim, eğitimden kazandığını eğitime yatıracak. Üçüncü maddemiz, Mektebim, eğitim sektöründen başka hiçbir sektörde yer almayacak. Dördüncü maddemiz de ilk üç madde değiştirilemez, şeklinde oldu. Ülkemizdeki eğitim kurumlarında olması gereken de budur. Bazen bize 'Ne taraftasınız?' diye soruyorlar, biz eğitim tarafındayız. Vatansever, akıl ve bilim yolundan gidecek, dogmatik düşüncelerden arınmış, milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bizler bir okuldan mezun olduktan sonra fişlenen bir nesil yetiştirmek istemiyoruz. Bu kurumdan mezun olan bir çocuk, çağdaş, muasır medeniyetleri hedef edinecek, milli değerlere sahip çıkacak ve mutlaka vatansever olacak. Bunları barındırmayan nesilden vatan hainleri çıkar. Bunun örneğini 15 Temmuz'da gördük'' diye konuştu.

2019'DA İKİLİ EĞİTİM BİTİYOR

2019 yılına kadar Samsun'da ikili eğitimin bitirilmesi için planlamalar yaptıklarını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, ''İrili ufaklı 80, 16 derslikli büyük 30 okula tekabül ediyor. Bu okulları yaparsak tekli eğitime geçebiliriz. Samsun'da çok özel okul açılıyor. Şu anda Samsun'da 97 tane özel okulumuz var. Bunun 27'si anaokulu, 19'u ilkokul, 20'si ortaokul ve 34'ü liselerden oluşuyor. Toplam 12 bin 944 öğrenci bulunuyor. Özel okullar arttıkça, özel okullar arasındaki rekabet de artacak. Bu özel sektörün olmazsa olmazıdır. Rekabet olmadığı zaman verim elde etmek mümkün olmuyor. Özel okulları birbiriyle yarıştırırken, bir taraftan da devlet okullarıyla özel okulları da yarıştırmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN TEOG'DA 10 PUAN YÜKSELDİ

Samsun'un 2023 yılında Türkiye'de eğitimde ilk 10'a giren şehir olmasını hedeflediklerini kaydeden Vali Şahin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''TEOG sınavlarında geçen yıla göre 10 puan daha yükselmişiz. Hep 1-2 puan yükseliyorduk ve hayal kırıklığı yaşıyordum. Bu yüzden dünden bu yana çok mutluyum. Bir anda 10 puan yukarıya çıkması gerçekten sevindirici. Ama bu birden bire olmuyor. Birçok eğitim projesini yürütmeye devam ediyoruz. Samsun'a her yıl yeni bir okul Samsun'a geliyor. Bu da bizi sevindiyor. Benim çocukluğum zamanında Samsun'un eğitimi Türkiye ortalamasına göre bugünden daha iyiydi. Onun için başta ben olmak üzere eğitim ordusundaki neferler yoğun biçimde mücadele vermeye devam edeceğiz. En büyük katalizör de özel okullar olacak.''

Konuşmaların ardından Mektebim yöneticilerine Samsunspor formalarının hediye edilmesiyle program son buldu.

Zerrin SOMUNCU