Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Son Şafak Son Dua Çanakkale adlı tiyatral danslı anlatım ile bir kez daha Samsunluları büyülemeye hazırlanıyor.

YARIN AKŞAM SAAT 20.00'DE

Geçtiğimiz yıllarda da sahneye koyulan ve seyircisi tarafından büyük beğeni toplayan 'Çanakkale 1915' tiyatral danslı anlatım, 'Son Şafak Son Dua Çanakkale' adıyla yeniden seyirci ile buluşacak. Büyük gösteri 18 Mart 2019 Pazartesi akşamı, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde sahnelecek

KAPALI GİŞE OYNAMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda da Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde kapalı gişe oynanan, Türkiye'nin 7 bölgesinden kültürün canlandığı tiyatral danslı anlatımın genel sanat yönetmenliği İzzet Kol'a ait. Senaryo ve kurguda Gökhan Barutçu'nun imzasının yer aldığı eser, öğretim elemanları Hasan Yazıcı, Samet Gündüz, Turab Akyüz, Mustafa Ağbal, Jale Car, atıl Kesat ve A. Faruk Taytan tarafından hazırlandı.

ŞEHİTLERİMİZİN BİZE BIRAKTIĞI MİRAS

Konservatuvar yetkilileri, "Büyük bir özen ile hazırladığımız bu muhteşem anma gösterisi, 18 Mart Çanakkale Ruhu'nu bizlere yeniden yaşatacak. Eser ile şehitlerimizi bir kez daha anarken bizlere bıraktıkları büyük mirasın önemini bir kez daha aktaracak. Tüm Samsunluları bu muhteşem gösteriyi izlemeye davet ediyoruz" dediler.