Samsun Haber: Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Havza Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolu inşasına başlandı. Çalışmaların ilk gününde Kaymakam Vekili Cengiz Nayman ve Belediye Başkanı Murat İkiz, çalışma alanına giderek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Havza Şube Müdürü Ufuk Akçam'dan bilgi aldı. Akçam, yolun yaklaşık 2 kilometrelik yolun 20 metre genişliğinde iki gidiş, iki geliş bölünmüş yol olarak yapılacağını belirtti.

BÖLGE GÖÇ ALACAK

Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Havza Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunun tamamlanması ile yatırımcılar için daha cazip hale geleceğini belirterek, 'Yol sorunumuzdan inşallah ortadan kalkıyor. Bu konudaki hizmetlerinden ötürü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Şimdi hızlı şekilde eksiklerimizi tamamlayarak OSB'ye yatırımcı bulmak adına çalışmalarımıza hız vereceğiz. İnşallah bölgemiz artık göç alan ve büyüyen bir bölge olacak" dedi.

İSTİHDAM ARTACAK

Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapılan yol çalışması ile OSB'nin en önemli sorunlarından birinin ortadan kalktığını belirterek, 'Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibine ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. OSB tamamlandığında kısa süre içerisinde ilçemizde önce göç duracak, sonra ise tersine göç başlayacaktır. İlçemizdeki göç ve işsizlik sorunun ortadan kalkması için OSB'ye yatırımcı bulma gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Nayman ve İkiz'e, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğu ve Havza TSO Başkanı Erkan Acar da eşlik etti.