Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, seçim çalışmalarına devam ediyor. Başkan Şahin, önem verdiği mahalle buluşmalarında halkla bir araya geliyor, projelerini anlatıyor, destek istiyor. Son olarak, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile birlikte Büyükkolpınar, Kulacadağ ve Sarıışık mahallelerinde vatandaşla buluşan Zihni Şahin, turizm vurgusu yaptı.

TEMİZ, SAKİN, HUZURLU BİR KENT

"Tevazu, samimiyet, gayret ile. İlk günkü aşk ile. Vatandaşımızla bir olmaya, birlikte olmaya, onları dinlemeye devam ediyoruz" diyen Zihni Şahin, 'Atakum mavi ve yeşilin şehridir. Kentin bu özelliklerini daha da geliştireceğiz. Daima temiz, sakin ve huzurlu kalacak bir Atakum oluşturacağız. Proje, hizmet ve yatırımlarımızla Atakum daha mutlu, daha huzurlu, daha rahat, daha düzenli, daha gelişmiş ve daha ileriye gitmiş bir şehir olacak. Bunun için varız. Bu projeleri hayata geçirmek için yola çıktık ve var gücümüzle gece gündüz demeden çalışacağız. Üniversite ile işbirliği halinde imar planlama çalışmaları yapılacak, mevcut imar planlarına göre nasıl bir yapılaşma olacağı hazırlanacak. Bu konudaki suiistimallerin önüne geçilecektir. Binaların cepheleri belediye tarafından öngörülen mimari anlayışla hazırlanacaktır. Çevreye duyarlı ve betonlaşmadan uzak bir şehirleşme içerisinde olacağız' diye konuştu.

100'ÜNCÜ YILA HAZIRLANIYORUZ

Başkan Şahin, 'Cumhuriyetimizin destanı, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu topraklarda başladı. Biz Cumhuriyeti kuran iradenin şehriyiz. Cumhuriyetle beraber büyüdük. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün değerlerini yaşadığımız Atakum'da, milli mücadelemizin başlangıcının 100'üncü yılı olan 19 Mayıs 2019'u coşkuyla kutlayacağız. Atakum'u Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'e hazırlayacağız. Atakum'u turizm, gençlik, kültür ve sanat, çevre, eğitim alanlarında gelişmiş, akıllı şehir ve ulaşım, teknoloji, sosyal gelişim gibi alanlarda uluslararası standartlarda bir şehir yapacağız' ifadelerini kullandı.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Turizme ayrı bir önem vereceklerini söyleyen Başkan Şahin, "Turizm alanında önemli projelerimizle çekim merkezi olacağız. Atakum Samsunun kalbidir, turizmin de kalbi olacak" dedi. Başkan Şahin, bu alandaki önemli projelerini ise şu şekilde sıraladı:
DEV AKVARYUM: Atakum kültür, sanat ve turizm merkezi olma yönünde yoluna devam edecek. Başka şehirlerden vatandaşlarımızın, yurt dışından turistlerin Atakum'a daha fazla gelmesi, böylece ilçeye daha çok katma değer üretmesi adına 'Akvaryum' projesini hayata geçireceğiz.

ATAKUM FENERİ: Atakum'u madem turizm merkezi yapacağız bu ilçenin simgeleri olmalı. Böyle bir sembolü ilçemize kazandırmak istiyoruz. Fenerde Türkiye'nin 7 bölgesini temsil eden 7 tane parça var. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışını da simgelemiş oluyoruz. Burası herkesin ziyaret etmeye gelip fotoğraf çektirdiği bir anıt olacak.

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ: Kültür ve Sanat Merkezi ile Türk kültür sanatına ve evrensel sanata hizmet edeceğiz. Bizim değerlerimizi yaşatacak, geliştirecek ve her türlü kursun verilebileceği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gençlerimize ve halkımıza yönelik faaliyetler yapılacaktır.

SAHİL ETKİNLİKLERİ: Adnan Menderes sahili boyunca yılın her ayı etkinlikler düzenlenecek. Bu aktiviteler, Atakum'un adını duyurmakla kalmayacak siz esnafımıza ekonomik canlılık da yaşatacak. Yıl boyunca sahildeki büyük turizm potansiyelini sürekli canlı tutacağız."

TURİZM YATIRIMLARINA DESTEK

Başkan Şahin ayrıca turizm ile Atakum ekonomisine çok büyük canlılık geleceğine de dikkati çekerek, "Atakum'da hem iş arayanların iş bulmasını sağlamak, hem de Atakum'daki işletmelerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına erişimini kolaylaştırmak adına yazılım tabanlı, 'Yerinde İstihdam İçin Eşleştirme Merkezi' kuracağız. Atakum'un ekonomisinin güçlenmesi adına denizi ve yeşili muhafaza eden bir anlayışla 5 yıldızlı otellerin yapımının belediyece destekleyeceğiz. İmar planlarında turizm yatırım bölgelerinin belirleyeceğiz ve Atakum'da turizmin önünü açacağız. Atakumumuz, Allah'ın her türlü güzelliği verdiği bir yer. Denizinin mavisiyle, sırtını yaslamış olduğu Kocadağ Yaylası'nın yeşiliyle bir yerleşim alanı Atakum. Her geçen gün de gelişmektedir. Yapacağımız yeni sosyal tesisler arasında Kocadağ'da önemli tesisler olacaktır. Tüm sosyal tesislerimizi belediye işletecektir. Bu tesisler ile yeni iş alanları açılacaktır. Buralarda Atakumlular çalışacaktır. Tüm alış verişlerini Atakumlu esnaflarımızdan yapacağız' dedi.