ÇİKOLATANIN KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?

Bazı üreticiler, çikolatasındaki kakaonun gerçek içerikleri hakkında yalan söyleyebilir. Çikolatayı elinize alın ve kırın. Kırdıktan sonra çıkan sesi dinleyin. Çikolatayı kırarken yüksek bir 'tıklama' sesi duyuyorsanız bu çikolata yüksek kakao yağına sahiptir. Daha düşük kakao yağı içeriğine sahip bar yumuşak ve mat bir ses çıkarır.

YUMURTANIN KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?

Bu basit test sayesinde yumurtanın taze olup olmadığını kontrol etmek mümkün. Bir bardak suya bir yumurta koyun. Eğer yumurta suyun dibine batıp yan yatıyorsa tazedir. Ancak yumurta belli bir açıda duruyorsa ürün yaklaşık 1,2 haftalıktır. Eğer yumurta su yüzüne çıkıyorsa yenmek için oldukça eskidir. Yumurtalar tazeliklerini yitirdikçe kabuk kısımlarından daha fazla hava girer.

MUZUN KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?

Organik ve organik olmayan muzlar arasındaki temel fark; geleneksel muzların sentetik gübreler, böcek öldürücüler ve herbisitler kullanılarak yetiştirilebilmesidir. Organik meyve, doğal maddelerin yardımıyla büyür. Birçok insan organik olarak etiketlenmiş muzların daha kolay çürümeye başladığını fark eder.

Muzları seçerken grimsi renklerden kaçının. Bu muzlar lezzetli değildir ve renkleri olgunlaşmadan veya çok uzun süre uygunsuz koşullarda saklandıkları anlamına gelebilir. Canlı sarı rengin muzlarını seçin. Üzerinde benekler bulunan muzlardan uzak durmayın: Bu meyveler tamamen olgunlaşır ve aroması ve lezzeti en iyisidir.

KURU MEYVELERİN KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?

Bazı üreticiler, kurutulmuş meyveleri daha çekici hale getirmek ve renk kaybını önlemek için koruyucu maddeler ekleyebilirler. Bu meyveler sağlığınız için tehlikeli sülfitler içerebilir. Tehlikeyi önlemek için, parlak renkli ve parlak olanlardan ziyade doğal kahverengimsi veya grimsi renklerle kurutulmuş meyveleri seçin .