TMOBB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şubesinin 16. Olağan Genel Kurulu, İMO konferans salonunda Hüseyin Tüfek'in divan başkanlığında gerçekleşti. Mevcut başkan Cevat Öncü'nün tek liste ile aday olduğu seçimler bugün yapılacak.

KAOTİK ORTAMDAN KURTULMALIYIZ
Kurulun açılış konuşmasını yapan İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, Türkiye'nin güvenlik başta olmak üzere son derece sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, ''Her gün onlu sayılarla ifade edildiği şekilde birçok insanımızı terör olaylarında kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Son günlerde tırmanan terör olaylarında hayatını kaybeden sivil, asker, polis yurttaşlarımıza allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin en kısa sürede bu kaotik ortamdan kurtulmasını istiyoruz. Terörle beraber ekonominin de, meslek ekonomimizin de son derece olumsuz etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Adı konulmamış büyük bir kriz var ülkede. İnşaat sektörü bunu hat safhada yaşıyor'' dedi.

SEÇİMLERE ÇAĞRI
TMOBB odalarının etkisizleştirmeye çalışıldığı son dönemde oda-üye bağlılığına her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Öncü, ''Mesleğimizin itibarsızlaştırılmak istendiği, imzamızın formaliteye dönüştürülmek noktasına gelindiği bu zorlu ve kritik dönemde her zamankinden daha bağlı olmalıyız. Bu yüzden tüm üyelerimizi seçimlere katılmaya ve gelecek dönemde de mesleğimize, odamıza sahip çıkma noktasında duyarlı olmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU