Samsun'da faaliyet gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı temsilci ve öğrencileri, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ile bir araya geldi. Mağduriyetlerini Tekin ile paylaşan Konservatuar Halk Müziği Bölüm Şefi Halit Ateşli, mevcut kullanmış oldukları eski büyükşehir belediye binasının, yaşam standartları açısından uygun koşullara sahip olmadığını belirtti.

BODRUM KATI LAYIK GÖRDÜLER

Ateşli, 'Yaptığımız sanata saygı duyulmuyor. Bu toplantıdaki amacımız; Samsun'da konservatuara ve bizim gibi sanat icra edenlere ses olmak. Sorunlarımız fazlasıyla var, önceliğimiz yer temin edilmesi. Burada birçok şeye maruz kalıyoruz, Atakum Kültür Merkezinde bize yer temin edildi ancak burası atıl durumda, hava almayan bodrum katını bize layık gördüler. Sizden ricamız eğer seçilirseniz, bizi unutmayın' ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Mağduriyetleri gidereceğini belirten Hayati Tekin ise, 'Sizler şöyle bir imkan sunabilirim. Ben kullanılmayan bir bahçeyi alıp, sokak haline getireceğim. Bu sokakta ilçelerdeki evlerin minyatür hali sergilenecek. Dilerseniz size oradan yer temin edebilirim, seçip, beğenip orada yer alma hakkına sahipsiniz. Yapacağım evler içerisinde toplum yararına dernekler ve müzeler olacak. Ayrıca kadınlara, istihdam sağlayacak el emeği göz nuru sanat atölyeleri, resim, tiyatro gibi alanlara yer vereceğiz. Ben sizlerden oy beklemiyorum destek bekliyorum. Sizlere de bunu proje olarak sunmuyorum. Siz istediniz diye söz vermiyorum, bu benim öncelikli görevim ve bu imkanları sizlere sağlamak zorundayım. Hep birlikte bir araya gelip istişare yapacağız. Hangi mekanı istiyorsunuz, hangi imkanlardan yararlanmak istiyorsunuz bunları dile getirmek sizin hakkınız. Sanatçı, güzel koşullar içerisinde huzur bulur ve ilham alır. Size verilen imkanlarda ruhen kendinizi hazırlayıp yansıtamamanız çok normal, sizler bizim için önemli insanlarsınız. Bunu birlikte planlayacağız ve birlikte çözüme kavuşturacağız. Bu benim ahtım, kendime görevim, kendime vazifem ve biz bu işi beraber başaracağız' şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda konservatuar öğrencileri, Hayati Tekin'den türkü söylemesini istedi. Tekin, öğrencilerin bu isteğini kırmayıp türkü söyledi.