Nurdağı Belediyesi Kullar Kültür Merkezindeki etkinlikte SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram,'Sağlık üniversitesi olarak eğitim veren üniversitemizde Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik Bölümleri bulunuyor' dedi.
SANKO Üniversitesinin eğitime bakış açısına değinen Prof. Dr. Bayram, 'İyi ve kaliteli bir eğitim için bütün imkanlarımızla, çağın gerektirdiği biçimde ve Türkiye'nin tek çatı altında yatak kapasitesiyle en büyük tam donanımlı özel hastanesinde eğitim ve uygulama imkanlarımızla öğrencilerimizleyiz. Bu bizim iyi hekim, iyi sağlıkçı ve iyi insan yetiştirmede en büyük gücümüz' ifadelerini kullandı.
Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Elif Pala ise tıp eğitiminin zor olduğu kadar, insana gerçek anlamda bir şeyler başarabilme mutluluğunu da yaşatan kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Tıp eğitiminin esaslarından birisinin de usta - çırak ilişkisi olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Pala, 'Öğrencilerimiz mesleği en iyi ustalardan öğrenme fırsatı buluyor. Üniversitemiz gerek laboratuvarları, gerek altyapısıyla öğrendiklerini pratiğe dökebilecek her türlü donanıma sahip. SANKO Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemiz ise bütün imkanlarıyla hem bizler hem de öğrencilerimiz için çok büyük şans. Üniversiteye hazırlanıyorsunuz, bütün yaşantınıza yön vereceğiniz üniversite sınavı için büyük bir gayret ve özveriyle çalışın. Yapabileceğiniz, sevdiğiniz ve istediğiniz meslek için hedefler belirleyin. Çabalarınız mutlaka karşılık bulacak, başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır' şeklinde konuştu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Öğr. Gör. Emine Baş da hemşirelik mesleğinin, toplumun temel çalışma alanlarından biri olduğuna dikkat çekti. Hemşireliğin kendine özgü bilgi yükü, görevleri, sorumlulukları ve sorunları bulunduğunu, bu bilgi birikiminin de ancak donanımlı bir öğretim elemanı kadrosuyla sağlanabileceğini vurgulayan Baş, 'Üniversitemizin hemşirelik bölümünde, hemşireliğin tüm uzmanlık alanlarında değerli hocalarımız bulunmaktadır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarımızı verdik ve mezunlarımızın yüzde 68'i hastanemizde hemşire olarak çalışmaktadır. Mezunlarımızı çalışma hayatında görmek bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Hemşirelik eğitimi teorik, laboratuvar ve klinik uygulama şeklinde verilmektedir. Öğrencilerimiz önce teorik bilgileri alıp üniversitemizde bulunan laboratuvarlarda birebir uygulamaları yaptıktan sonra klinik uygulamaya çıkmaktadır. Uygulama alanı olarak ise tam donanımlı ve 600 yataklı SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bulunması bizim için avantaj sağlamaktadır' diye konuştu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Öğr. Gör. Halil İbrahim Ergen, bölüm olarak öncelikli hedeflerinin kaliteli eğitimde seviyeyi çok daha yukarılara taşımak olduğunu belirtti. Öğrencilerin üniversite eğitimi süresince öğrendikleri kadar, mezuniyet sonrasında alacakları eğitimlerle çalışabilecekleri farklı alanlar olduğunu anımsatan Ergen, bu alanları 'Ortopedik rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, el rehabilitasyonu, yoğun bakımda fizyoterapi, erişkin kadın ve erkek sağlığı' olarak sıraladı:
'Bu anlamda üniversitemiz uluslararası iş birliğinin artırılmasına da büyük önem vermektedir' diyen Ergen, 'Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana pek çok ulusal bilimsel faaliyete verdiği desteğin yanı sıra uluslararası anlamda da önemli girişimlerde bulunmaktadır. ABD Texas Üniversitesi Houston Sağlık Bilimleri Merkezi ile okulumuz arasında imzalanan sözleşme hem öğretim elemanları hem de öğrencilerimiz için çok önemli bir gelişmedir. Bu anlaşma vasıtasıyla, iki üniversite arasında karşılıklı eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi ve ekonomik, kültürel ve sosyal konularda karşılıklı anlayışın geliştirilmesi hedeflenmektedir. Eğitim programları, öğrenci gelişimi ve bilimsel araştırma konularında en üst düzeyde bilgi alışverişinin yapılması amaçlanan sözleşme kapsamında, lisans ve lisansüstü öğrencilerin değişim programı başlatılacak, sempozyum, konferans ve çeşitli bilimsel etkinlikler düzenlenerek çok merkezli müşterek bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi sağlanacaktır' dedi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'ndenArş. Gör. Saadet Özen ise,'Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak, genç ve dinamik kadromuz ile birlikte, Beslenme ve Diyetetik biliminin güncel standartlarına bağlı kalarak, modern laboratuvar uygulamalarımızla birlikte alanında nitelikli, saygın, insani değerlere saygılı ve fark yaratan diyetisyenler yetiştiriyoruz' diye konuştu.
Diyetisyenliğin dünyada kabul edilen bir meslek olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Özen, gerek kamu, gerekse özel sektörde çok rahatlıkla istihdam edilebildiklerinin altını çizdi. Özen, akademik kariyer yapmak isteyen diyetisyenler için üniversitelerde bu konuyla ilgili programlar olduğuna da dikkat çekti. Akademisyenlerin konuşmaların ardından söz alan Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdür V. Begüm Tekin, üniversitenin sosyal imkanları, burslar ve faaliyetler konularında bilgilendirme yaptı. Konuşmaların ardından SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencileri Beste Türkmen ve Fatma Betül Cesur, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şeyma Karalar, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Esra Güleç ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 1. sınıf öğrencisi Eyüp Can Aslan,üniversite ve bölüm tercihleri ile ilgili kendi deneyimlerini paylaşarak, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.