Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde, Avrupa'nın en heyecan veren bestecilerinden biri olarak tanınan uluslararası birçok ödüle sahip Şef Søren Nils Eichberg yönetiminde, solist çellist Serdar Mamaç ile sahne aldı. Üniversitenin 18. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konserde ilk olarak, Besteci Füsun Köksal İncirlioğlu'nun, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası için bestelediği 'Sessiz Yankılanmalar' isimli eseri de ilk kez seslendirildi. Alışık olunan tınılar ve farklı tekniklerin kullanıldığı eser, İzmirli müzikseverlerin beğenisini kazandı. Konserin devamında, Klasik Batı Müziğinin dünyaca ünlü bestecileri Çaykovski'nin Rokoko Varyasyonları ile Mozart'ın 40. Senfonisi seslendirildi.
Bugüne kadar çeşitli orkestralarla solist olarak konserler veren çellist Serdar Mamaç'ın performansı seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Mamaç, seyircilerin alkışları üzerine yeniden sahneye gelerek Letonyalı Besteci Peteris Vasks'ın The Book adlı solo çello için yazdığı eserin pianissimo bölümünü seslendirdi.
İzmir'de, vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneği oluşturan oda orkestrası, 2006 yılında üniversitenin kurucusu Selçuk Yaşar'ın fikriyle hayata geçirildi. Kültürel hayatımızı zenginleştiren, çok sesli ve evrensel müziği, konser, festival ve resitaller açılımıyla müzikseverlere sunan Yaşar Oda Orkestrası, bugüne kadar çeşitli ortamlarda dinleyicileriyle buluştu. İdil Biret, Gülsin Onay, Kerem Görsev, Alexander Rudin gibi dünyaca isimler solist olarak sahne aldı. Çoğu solistlik kariyerlerini devam ettiren sanatçılardan oluşan oda orkestrası, sezonun dördüncü ve son konserinde ise 24 Nisan 2019'da, Sibel Köse Quartet Konseri ile İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak. Daha önce olduğu gibi bu konser de yine halka açık ve ücretsiz olacak.