Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde farklı bir hastalık nedeniyle muayene olmaya gelen gurbetçi vatandaşta kızamık virüsüne rastlanmasının ardından, Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen ekibin nezaretinde çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

DÜN AKŞAM TAMAMLANDI

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Gazi Devlet Hastanesi Başhekimliği, 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat 09: 15- 12:00 arasında polikliniklerde bulunan hasta ve yakınlarına ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken; poliklinikte çalışan tüm personelin aşılanma işlemlerinin dün akşam saatlerinde tamamlandığı belirlendi. Bu arada, SMS ve telefonlarla ulaşılan, virüsün buluşma riski bulunan hasta ve yakınlarının test ve aşılama çalışmalarının da sürdürüldüğü öğrenildi.

RİSKLİLER BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR

18 Mart 2019 gününde polikliniklere muayene olmak için gelen gurbetçide kızamık virüsüne rastlanmasının ardından, tüm kameralardaki görüntüler incelemeye alınmıştı. Kızamık virüsü taşıyan kişinin poliklinikte geçtiği her koridor ve katta bulunan hasta ve yakınları 'virüs bulaşma riskine' karşı tespit edilerek test ve aşılamaya çağrılıyordu. Bu arada yaşanan 'salgın alarmı' ile ilgili yetkililerin hiç bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.

Samsun'da salgın paniği!

Bayram OK