İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necaattin Demirtaş, festivalleriyle, sanat merkezleriyle, her yıl farklı başlıklarda yerel ve ulusal sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek sanat günleriyle İlkadım'ı kültür ve sanatın başkenti vizyonuna kavuşturacaklarını söyledi.

FESTİVAL KENTİ İLKADIM

İlkadım İlçesi'nde çok sayıda eski kent binaları bulunduğunu kaydeden Necattin Demirtaş, "Bu binaları ulusal ve uluslararası grafiti sanatçılarının katılımıyla vatandaşlarımızın da katkı vereceği bina cephelerine uygun tematik ve görsel çalışmaların yapılacağı bir festival düzenleyeceğiz. Bu vesileyle hem binalar bir kimlik kazandıracağız hem de konuya ilgili ve yetenekli vatandaşlarımızın kendilerini ifade edebilecekleri verimli ve keyifli anlar yaşamalarını sağlayacağız" dedi.

HER YIL BİR SANAT MERKEZİ

Bunun yanı sıra ilçe sınırları içinde eski binaların dönüşümü, yeniden kimliklendirilerek halkın kullanımına açılmasını da hedefledikleri belirten Necattin Demirtaş, "Her yıl 1 Sanat Merkezi Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bu alanlar galeri, müze, cep tiyatrosu, dinleti salonu, hobi alanları ve mahalle bellek müzeleri olarak kullanılacak. Sanatın her alanında aktif olarak kullanılacak mekanlar ile ilçemiz farklı bir kimlik kazanmış olacak" diye konuştu.

OMÜ İLE İŞ BİRLİĞİ

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necaattin Demirtaş, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile ortak projeler hayata geçirmeyi planladığını da ifade ederek şunları söyledi: "Üniversite şehri olan ilimizde üniversitenin dahil olmadığı bir sanat kültür projesi düşünmek eksik olur. Bu projeler büyük maliyet gerektirmiyor. Hepsinin finansal ve ekipman maliyetlerini planladık. Bizler İlkadım'da rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra farklı, İlkadım'ı harekete geçirecek, vatandaşlarımızın ilgi alanlarına ve kültürel ihtiyaçlarına göre sanatsal faaliyetlere katılabilecekleri alanlar kazandırmak istiyoruz. 5 yıl boyunca bir kimlik kazandırılamayan ilçemiz bizim başkanlık dönemimizde kültürün ve sanatın nabzının attığı bir ilçe olarak şehrimizde fark yaratacak."