Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi program için gittiği Sivas'ta Türkiye'nin üretim hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÇAĞ ATLANACAK

Bakanlık olarak gelecek dönemde önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Bakan Varank, "Amacımız katma değerli üretim öncülüğünde bir büyümeyi gerçekleştirmek. Yerli kaynaklarımızdan en ideal şekilde yararlanıp, üretimde tam bağımsızlığı hedefliyoruz. Ancak bu sayede döviz kurlarındaki dalgalanmaların, üretime olan etkisini en aza indirebiliriz. Yakında açıklayacağımız yerlileştirme ürün programı bu ihtiyaca bir çözüm niteliğinde. Buradan hareketle hem yerli ürünü üreten, hem de bunu kullananın kazançlı çıkacağı bir mekanizma kurguluyoruz. Nihai amaç Türk sanayisine katma değerli üretimle çağ atlatmak. Ülkemizin ihtiyacı olan bu yapısal dönüşümü inşallah hep birlikte başaracağız" diye konuştu.

İSTİHDAM YÜKSELECEK

31 Mart seçimlerinden sıkıntısız bir şekilde çıkacak olan Türkiye'nin 4.5 yıl seçimsiz bir dönem geçireceğinin altını çizen Bakan Varank, "Sanayicimiz, girişimcimiz, vatandaşımız önünü görecek. Yatırımlar artacak. İstihdam yükselecek. Reformlara, dönüşümlere, atılımlara tam odaklanacak bir Türkiye olacak. Her alanda güçlenen, bağımsızlığını sağlamlaştıran bir ülke olacak. Bölgesinde huzurun, güvenin, refahın, istikrarın timsali bir Türkiye varlığını sürdürecek. Elbette ki bunu istemiyorlar. Sorunlarla boğuşan, seçimden seçime koşan, kafasını kaldırmaya imkan bulamayan bir Türkiye onların işine geliyor. Ama biz bu fırsatı onlara vermeyeceğiz" dedi.