Samsun Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından, Samsun Adalet Sarayı İsa Fidan Konferans Salonu'nda " Şiir gibi şarkılar, şarkı gibi şiirler" şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

STRESTEN UZAKLAŞMA FIRSATI

Dinletinin tamamına yakınının avukatlar tarafından icra edildiğini söyleyen Baro Başkanı Kerami Gürbüz, "Bu dinletide, biri noter tamamı avukat arkadaşlarımız şiir okuyacak. Enstrümanları çalan 5 arkadaşımızdan 2'si avukat. Ağırlıklı olarak Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden şiirler yorumlanacak. Ayrıca avukat arkadaşlarımızdan bazıları kendi yazdıkları şiirleri okuyacak. Stresli bir meslek ifa ediyoruz, bu stresin uzaklaşılması için böyle etkinliklerin fırsat olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

NEFES MOLASI

Samsun Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Nurten Çetinkaya ise, "Hem heyecanlı, hem de mutluyuz. Çok yoğun bir iş temposu arasında nefes molası olarak düşünüyoruz. İyi çalıştık, gelenler için güzel bir akşam olacak" dedi. Dinleti, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nden özgün eserlerin seslendirilmesiyle başladı. Gecede, ağırlıklı olarak Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden şiirler yorumlanırken, bazı avukatlar ise kendi yazdıkları şiirleri okudu. Gecede, Başkan Gürbüz de bir şiir okudu. Dinletiye, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve çok sayıda avukat katıldı.

Şükrü Berk ASKAR