İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, Kavacık Mahallesi'nde yapılan açık hava mahalle toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Açık hava toplantısına, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı İkram Erdemir, AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Erdi Küçükosman, Cumhur İttifakı belediye meclis üyesi adayları ve Kavacık Mahallesi sakinleri katıldı.

İSTEKLERİ YERİNE GETİRDİK

Kavacıklıların bir önceki yerel seçimlerde düğün salonu istediğini ifade eden Başkan Tok, vatandaşların bu isteğini yerine getirdiklerini belirtti. Tok, 'Belediye yeni hizmet binamızın en üst katında düğünlerin yapılabileceği bin kişilik düğün ve toplantı salonu yaptık. Belediyemiz hizmet binasının altında çocuk kreşi var. Belediyemizin yanında ihtiyaç olan 600 cemaat kapasiteli cami yaptık. Gençlik merkezi yaptık. 5 bin çocuk ve gencimiz hizmetlerden istifade ediyor. Derebahçe Sosyal Tesislerini, Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi, Cami ve Külliye, Koşu Yolu ve Hayat Parkuru gibi saymakla bitmeyen nice projeler yaptık. 64 park ve 12 halı saha yaptık. Halı sahalardan bir tanesi Tepecik Mahallemizde' dedi.

EMANET BORÇ PARA ALDIM

Başkan Tok, 'İYİ Partili Necattin Demirtaş, devir teslimde belediye kasasını boşaltarak teslim etti. Belediye çalışanın maaşını ödeyemez duruma getirdi. 3 Nisan 2014'de belediyeyi devraldım. 11 Nisan'da muhasebe müdürüm geldi. Maaşlar ayın 15'inde ödenecek. Başkanım, 'Maaşımızı ödeyemiyoruz. 750 bin TL açığımız var' dedi. 'Nasıl olur' dedim. Hani kasa doluydu, borçlar bitmişti' diyordunuz. Hemen duruma el atarak, 4 günde alacakları toparlamaya çalıştık. 300 bin TL açık kaldı. Dışardan emanet borç para aldım. Belediye şirketinin hesabına yatırtarak açığı kapattık. Personelimizin maaşını ödedik. Böyle bir durumda kasası boş olan bir belediye devraldım. Biz, 5 yılda işçimizin ve memurumuzun maaşını ve ikramiyesini aksatmadan düzenli ödeyen nadir belediyelerden birisiyiz. Bunların dışında 5 yılda 255 milyon TL yatırımlar yapan belediyeyiz' diye konuştu.

BAKAN, SAMSUN'A GELECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Samsun'a gelerek İlkadım'da kentsel dönüşüm programını açıklayacağını söyleyen Tok, 'Önümüzdeki dönem kentsel dönüşümde çok önemli işlere imza atacağız. Kentsel dönüşüm için ne ilçe belediyesinin, ne de Büyükşehir Belediyesinin bütçesi yeter. Arkamızda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Hükümetimiz, Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Allah nasip ederse, önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız, İlkadım'a gelerek kentsel dönüşümle ilgili neler yapılacağını anlatacak. İlkadım Belediyesine İller Bankasından gelen para ile ancak işçi ve memurun parasını ödeyebilirsiniz. Ama biz, hükümet yatırımlarımızı ilçemize kazandırdık. Bunun en güzel örneği Gençlik Merkezi. 15 milyonluk yatırım. 12 halı sahamızdan 6'sını yine Gençlik ve Spor Bakanlığımıza yaptırdık. Diğer projelerimizden de hükümet desteği aldık. İktidar belediyesi olmazsan alabilir misin bu yatırımları, alamazsın. Belediyenin gelirleri ve giderleri belli. Arkanızda hükümet desteği olacaksa iş yapabilirsiniz' şeklinde konuştu.

İLKADIM İÇİN YENİ YATIRIMLAR

İlkadım ilçesinin hükümet ve belediye yatırımları ile güney koridorunda gelişimin önünün açıldığını kaydeden Tok, 'Şehir artık güneye doğru gelişiyor. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gençlik Merkezi ve Belediye Yeni Hizmet Binası yapıldı. Bu dev yatırımlar Çatalarmut, Kıran, Kuşçulu, Kavacık, Uzgur, Tepecik, Badıllı gibi ilçemizin güney koridorundaki mahallerde yer alıyor. Buralar yeni cazibe alanları olacak. 5 yıl sonra çok daha farklı değişim olacak. Eski Havaalanına, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Bölge Adliyesi ve Kültür Sarayı yapılacak' dedi.