Hayır, ülke için de bu kent için de kullanmıyorum bu ifadeyi. Partiler, daha çok da adaylar için kullanıyorum. Allah'a şükürler olsun bu ülkenin de bu kentin de kaderi şahıslarla kaim değildir. Türk'ün ezelden ebede tarihi yürüyüşünde asıl olan milletin kendisidir şahıslar değil.

Anket yasağı başladı. Adresi belirsiz ve sorumsuz kimi sosyal medya hesaplarının dışında artık künyesinde sahibi ve sorumlusu yer alan hiçbir yayın organında anket yayınlanmıyor. Hoş yasak başlamadan da dönüp baktığım yoktu profesyonel algı yönlendiricilerinin yalan ve yanlışlarına.

İstatistik yayınlamayacağım ama kanaat belirteceğim bu son haftaya girerken. Tartışılan ve tartışılmayan ilçeler var. Örnek olarak söylemek gerekirse Vezirköprü, Havza, Asarcık, Çarşamba, Ondokuz Mayıs ve daha birkaç ilçe tartışılmıyor. Ama tartışılanlar da her zamankinden daha fazla.

Tartışılan 4-5 ilçe tarafların bu son haftayı doğru kullanıp kullanmalarına bağlı olarak birkaç puan farkla el değiştirebilir. Hata yapıp ya da yapmamak tamamen kendilerine ve ekiplerine bağlı. Bir hafta kaldı herkesin saçının önüne dökülmesine. Onlar da görecek biz de göreceğiz kimin saçı ak, kimin saçı siyah.

FESTİVALLER KENTİ SAMSUN

Eskiler 'her boyayı boyadık kan kırmızı kaldı' derdi. Adayların projelerini dinleyince ben de 'her derdimiz bitti festivaller kaldı' diyorum. Sakın kültüre, sanata ve bunların adam gibi sergilendiği festivallere karşı olduğum sanılmasın. Benim anlamadığım doğusundan batısına bu kentte hemen her adayın her işi gücü bir kenara bırakıp festivallere soyunması. Hem büyükşehir belediye başkan adayı festival vadediyor hem de o adayın partilisi ilçe belediye başkan adayları. O parti bu parti hiç fark etmiyor.

Şaşkınlığım büyük, nasıl olmasın ki, kim kazanırsa kazansın eğer verilen sözler tutulacaksa bu kent sadece bu ülkenin değil tüm Karadeniz çanağının tüm festivallerine ev sahipliği yapabilir.

MEYDAN NE DİYOR

Önceki gün 'Samsun'un ustası' Erhan Usta'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki büyük mitingine gittim. Meydanın içinden dışından, kürsünün uzağından yakınında ortamı gözlemledim.

Yağmur ve soğuk tahmin ve değerlendirmeyi zorlaştırıyor. Usta bir ekip Cumhuriyet Meydanı'nın alanını kalabalığı çok gösterecek tarzda akıllıca küçültmüş. Buna rağmen meydan önlerdeki sıkılık bir kenara bırakılırsa oldukça seyrekti. Yağmuru mazeret gösterirlerse hiç itiraz etmem. Başta da dediğim gibi bu hava koşullarında meydan hakkında konuşmak pek sağlıklı olmaz.

Erhan Usta oldukça iddialı; 'Samsunun Ustası' sloganı da bunun bir göstergesi. Başındaki papağı, sırtındaki gocuğu ve de duruşuyla da bir Kuvayı Milliye askeriydi sanki. Zaten '1919'dan 100 yıl sonra 2019' vurgusu bir çağrışım sembolüydü. Ayrıca sağındaki ve solundaki eşi ve iki kızıyla da muhafazakar oylara işaret veriyordu.