İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlediği toplantı ile Samsun için hayata geçireceği projelerin tanıtımını kamuoyu ile paylaştı. 'Geleceğimize Garanti Samsun İçin Hayati' sloganıyla Samsun için 20 proje hazırladığını belirten Tekin, bu projeler ile özellikle iş ve istihdam konusunda Samsun'a büyük bir katkı sağlayacağının altını çizdi. Tekin, projelerinin konumlarını, kaynaklarını ve Samsun için sağlayacağı kazançları detaylandırarak, adım adım açıkladı.

YOĞUN KATILIM

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Kundak, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, İYİ Parti Onursal İl Başkanı Ömer Süslü, Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, İYİ Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candal, CHP Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Tansu Çıkış, Millet İttifakı CHP Yakakent Belediye Başkan Adayı Ramazan Şensoy, partililer, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

Reklam filmi sonrası kürsüye gelen Tekin, 'Bu vizyon projelerle şehrimizi geliştirip, büyüterek Karadeniz ve Türkiye'de söz sahibi bir şehir haline getireceğiz. Seçim atmosferi artık yaklaştı. Görünen o ki; bu seçim ikili bir yarış olarak gidecek. Bazı kişilerin kafalarında 'üçlü yarış olacak' fikri vardı. Sayın Usta'nın bir hafta sonra balonu patlayacak. Cumartesi günü yapılan meydan toplantısı da bunun göstergesi. Bunda sonra yarış, 'Mustafa Demir mi? Hayati Tekin mi?' şeklini aldı. Hep birlikte bu ipi göğüslemek için mücadele etmemiz gerekiyor. Bu seçime iki oyla çıktım. Cemile ve Hayati Tekin. Evlendim üç oldu. Annem vefat etti, iki oldu. Kızım 18'ine girdi üç oldu. Ama birçok insanın ulaşamadığı siyasi makamlara, vatandaşların sayesinde ulaştım. Bu vefayı ölünceye kadar unutmayacağım. Geldiğim makamlarda, vatandaşın yüz akı olduysam, bundan sonra da gurur duyacağınız bir şehriniz, hizmet erbabı bir kardeşiniz ve bu şehri uçuracak bir evladınız var' dedi.

72 BİN KİŞİYE İŞ

Tekin konuşmasının ardından Samsun için vizyon projelerini tanıtmaya başladı. Tekin, 'İlk olarak 72 bin kişiyi istihdam etmeye geliyoruz. Samsun'un doğu bölgesinde boş bekleyen 2 bin 750 dönümlük tersane alanı, 710 bin metre karede Costal'da mevkii var. Ayrıca lojistik merkezinin güney tarafındaki ticaret ve konut alanları derhal sanayi parseline çevrilecek. Bu alanların Çarşamba yönü, sanayi gelişme alanı ilan edilecek ve sanayinin geleceğinin garanti altına alınması sağlanacak. Ayrıca Gülsan'da ki mevcut sanayiciler için Toybelen'de yeni yerler yapılıp teslim edildikten sonra taşınma işlemi olacak. Gülsan'dan taşınan sanayi sitesinin yerini, ticaret bölgesi yapacağız. İçerisinde ticaret blokları, yaşam merkezleri ve konaklama imkanları ile zengin bir bölge oluşturacağız. Mobilyacıların talebine ilişkin olarak da yeni bir sanayi sitesi kuracağız. Hepimize hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

SAMSUN'A AŞEVİ

Samsun'un bir aşevi ihtiyacı olduğunu belirten Tekin, 'İhtiyaç sahiplerinin yararlanabilecekleri bir aşevi açacağız. Her gün sıcak yemek ikram edeceğiz. Ayrıca bakıma muhtaçlara ve ihtiyaç sahiplerine yemek servisi yapacağız. Aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezi oluşturacağız. Halkımızla birlikte ev eşyaları, elbise ve kumanya dağıtarak, şehrimizde kolektif bir hareket başlatacağız. Bu bir aşevi değil, hayır evi olacak' diye konuştu.

ENGELLİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Tekin, 'Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile 7/24 Samsun'un hizmetinde olacağız. Hepimiz bu birimlere muhtacız. Obezite hastalığına yakalanmış hastalarımızı da burada tedavi edeceğiz' şeklinde konuştu.

CANİK'E 500 KİŞİLİK YURT

Samsun Üniversitesi için Canik bölgesine 500 kişilik bir yurt yapacağını belirten Tekin, 'Modern bir öğrenci yurdu oluşturarak, bölgeye sosyal bir yaşam merkezi açacağız. Tüm sosyal aktivitelerin içerisinde yapılabileceği bu alanda, açık ve kapalı spor tesisleri, kütüphaneler, çalışma alanları ve toplantı salonlarıyla hizmet vereceğiz. Samsun Üniversitesi çevresinde yapılacak bu yurt sayesinde, şehrin yaşam alanları belirli bölgelere yığılmayacak ve Canik bölgemize ekonomik anlamda değer kazandıracağız' dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Bilim ve Teknoloji Merkezi açacağını belirten Tekin, 'Bu merkez içerisinde son teknoloji laboratuvarlar, robotik kodlama atölyeleri, bilimsel toplantıların gerçekleştiği interaktif salonlar, araştırma ve geliştirme seminerleriyle hizmet vereceğiz. Şehrimizi bilim ve irfan ile markalaştıracağız. Geleceğimizi kurtaracak insanları burada yetiştireceğiz' diye konuştu.

BİN KİŞİLİK YURT

Üniversite öğrencilerine yurt müjdesi veren Hayati Tekin, 'Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yakınına misafirhanesi olan bin kişilik öğrenci yurdu yapacağız. Zemin katında yakın illerden hasta yakınlarını barındırmak için 250 kişilik misafirhane hizmet verecek. Kuracağımız eğitim vakfı ile öğrencilerimize burs temin edeceğiz' şeklinde konuştu.

TRAMVAY OTOGARA ÇIKACAK

Hafif raylı sitemi genişleteceğini ifade eden Tekin, 'Hafif raylı sistem 90 milyon lira avro harcanarak Atakum'da şehrin altına alınmayacak. Mert Irmağı boyunca Duruşehir'in güneyinden Araştırma Hastanesinin önünden, otogara indireceğim. Şehrimizi çevreleyecek ve daha fazla hizmet sunacak' dedi.

MEZBAHA VE ENTEGRE TESİSİ

İlkadım'ın güneyine, büyük bir şehir mezbahanesi açacağını ifade eden Tekin, 'Köylü hayvanını daha rahat ekonomik olarak değerlendirebileceğini görerek, daha rahat hayvancılık yapacak. Vatandaş kamu denetiminde, hijyenik et tüketecek. Aynı zamanda et ürünlerinde alternatif mamul gıdalar da üretilecek. Kurban bayramında, ibadetimiz için, temiz kesim ortamında, işinin ehli kasaplarla sizlere keyifli bir bayram yaşatacağız. Üreticiden tüketiciye sağlıklı bir gıda zinciri oluşacak' dedi.

YENİ BELEDİYE BİNASI

Belediyecilik anlayışına yeni bir soluk katmaya geldiğini ifade eden Tekin, 'Şehrimizin güneyine yeni bir hizmet binası inşa edeceğiz. Her bir Samsunlunun ihtiyaçlarına 7/24 hizmet vereceğiz. Belediyenin tüm birimlerini bir araya getirerek, hizmete kolay ulaşımı sağlayacağız. Çağı yakalayacak çevre dostu bir belediye binasıyla 17 ilçeyi temsil edecek şubeler oluşturacağız. Böylece hizmetler hızlı ve kaliteli olacak' ifadelerinde bulundu.

VADİPARK BUNGOLOV REKREASYON

Samsun'a yeni bir doğal yaşam alanı oluşturacağını da ifade eden Tekin, 'Vadipark Bungolov evleriyle, kentin doğal dokusunu bozmadan, yaşayan ve yaşanan doğal mekanları Samsun halkına sunacağız. Şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlere, dinlenebilecekleri ve nefes alabilecekleri bir rehabilitasyon alanı kazandıracağız. Canik bölgesinde olacak bu alan içerisinde, sosyal yaşam alanları, doğal yaşam merkezi, sosyal tesisler ve restoranlarla hizmet edeceğiz. Konaklama anlayışına kazandırılacak bu yeni kültürün, Samsun'a hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

SAATHANE MEYDANI

Özlenen Saathane Meydanı'nı, Samsunlularla buluşturacağını ifade eden Hayati Tekin, 'Saathane Meydanı'nı tarihi ile barışık bir yaşam alanı haline getireceğiz. Bölgenin dokusunu bozmadan, restorasyonları tamamlayarak hak ettiği değeri kazandıracağız. Böylece Saathane Meydanı, Samsun'un marka değerini yansıtan önemli bir simge olacak. Turizm gelişecek, şehir ekonomisi canlanacak. Gelecek nesillerimize yüz akıyla sunabileceğimiz bir alan haline gelecek' diye konuştu.

SEBZE VE FINDIK ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Sebze ve fındık üreticileri müjde veren Tekin, 'Çarşamba ve Bafra ovalarının ürünlerini değerlendirme için dondurulmuş gıda üniteleri kuracağız. Fındıkta üreticiler için lisanslı depoculuk hizmeti vereceğiz. Sebze ve fındık üreticilerine hayırlı uğurlu olsun' dedi.

GÜNEYE BÜYÜME

Samsun'u güneye doğru büyüteceğini ifade eden Tekin, 'Doğu, Batı çevre yollarını bir an önce inşa edeceğiz. Şehrimiz geleceğin şehri olacak' şeklinde konuştu.

12 BİN KİŞİLİK CAMİ

İlkadım ilçesinde büyük bir camii yapacağını belirten Tekin, 'Kabe'ye yüz sürmüş bir mimar olarak böyle bir projeyi hayata geçirmeyi Allah bana nasip etsin. 12 bin kişilik cami ile kimse dışarıda kalmayacak. Gülsan Sanayi ve eski stadyum arasında güzel bir cami inşa edeceğiz' diye konuştu.

VADİPARK REKRASYON

Atakumun güney bölgesinde sosyal alan kuracağını ifade eden Tekin, 'Günübirlik sosyal tesis alanları, kafeler, kır düğün salonları burada olacak. Yazın etkinliklerin yapılabileceği, şenliklerin düzenleneceği, belediyenin düzenlediği, açık hava tiyatro, konserler burada yapılacak. Doğa ile kucaklaşabilecek, günlük hizmet alınabilecek' dedi.

TARİHİ SAMSUN EVLERİ

Samsun'da tarihi bir sokak oluşturacağını belirten Tekin, 'Tarihi Samsun Evlerinden bir sokak oluşturacağız. Bu sayede turizmi canlandırarak, şehrimizin tarihi kimliğini ön plana çıkartacak bir yaşam merkezi oluşturacağız. Bu kültür evleri içerisinde, toplum yararına dernekler ve müzeler olacağı gibi, kadınlara istihdam sağlayacak el emeği göz nuru sanat atölyeleri de oluşturulacak. Tarihi Samsun Evleri resim ve tiyatro severlere de ev sahipliği yapacak. Sanatın, sanatçının ve sanat severin bir araya gelebilecekleri bu alanda, kafeler ve restoranlar da Samsun halkı için hizmetinizde olacak' diye konuştu.

HAYVAN HASTAENESİ

Bir hayvan sever olarak hayvanları kucaklayacaklarını söyleyen Tekin, 'Hayvanlarımız için hayvan hastanesi yapacağız' dedi.

SAMSUNSPOR'A DESTEK

Samsunspor'a destek olacağını ifade eden Tekin, '1919 Samsunspor'u pilot takım olarak kuracağız. Dolgu sahasını Samsunspor'a tahsis edeceğiz. Samsun'da yarının sporcularını yetiştireceğiz. Samsun'un merkezine Samsunspor şehitler abidesi dikeceğiz' diye konuştu.

ENERJİ'DE TASARRUF

İsraf etmeyeceğini açıklayan Tekin, 'Belediyemizin enerji ihtiyacını güneş kolektörlerinden, Kürtün Irmağı üzerinde yapılacak olan barajdan ve son teknolojiyle yapılan su tribünlerinden elde edeceğiz' dedi.

SEYİR KULESİ

Samsun için kaliteli bir kule oluşturulacağını belirten Tekin, 'Samsun'a, dünyada marka yüzü olacak bir Seyir Kulesi oluşturacağız. İlkadım'da kurulacak seyir kulesiyle, tüm şehirden görülebilecek bir simge kazandıracağız. Dönen zirvesiyle Karadeniz'i ve şehrimizi panoramik olarak izleyebileceğiniz gibi, akvaryum tüp geçidiyle de su altı seyir imkanı vereceğiz. Gelecek yüz yılımıza simge olacak bu sembol yapı sayesinde, modern Samsun anlayışımıza değer katacağız' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ