Samsun'da faaliyetlerini sürdüren Bizim Artvinliler Derneği tarafından Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde birlik ve beraberlik toplantısı düzenlendi. Geceye Samsun Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, , Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, TKDK İl Müdürü Bülent Turan, Atakum Belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ve Samsun'da yaşayan Artvinliler ile davetliler katıldı.

ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bizim Artvinliler Derneği Başkanı Levent Ertük, konuşmasına Artvin yöresine ait 'Atabarı'nın sözleri ile başlayarak, 'Bahçası var bağı var, ayvası var narı var, Atamızdan yadigar, bizde atabarı var. Buradan selam göndermek istiyorum. Selam olsan Arhavi'ye Hopa'ya. Selam olsun Kemalpaşa'ya. Selam olsun Borçka'ya, Murgul'a. Selam olsun Ardanuç'a, Yusufeli'ne. Selam olsun Şavşat'a. Selam olsun Atakum'a, selam olsun Samsun'a, selam olsun bu gece beni yalnız bırakmaya değerli dostlarıma. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Ülkemizde, hemşehrilerimiz arasında ve Samsun'umuzda hep birlik ve beraberlik içinde olacağız' dedi.

20'DEN FAZLA PROGRAM DÜZENLEDİK

2014 yılının 30 Mart'ında Atakumlulara ve Artvinlilere hizmet için meclis üyesi olduğunu hatırlatan Ertürk, '5 yıllık süre zarfı içinde İshak Taşçı başkanımla siz değerli hemşehrilerimize hizmet ettik. 55 proje dedik, 87 proje gerçekleştirdik. Bundan sonra Allah'ın izniyle sizlerin her zaman yanında olacağız, her zaman sahada olacağız. Bu zamana kadar verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum' dedi. Bizim Artvinliler Derneği olarak kuruldukları günden itibaren birçok faaliyete imza attıklarını belirten Ertürk, 'Birlik ve beraberlik adına 20'den fazla program düzenledik. Hemşehri derneklerinin amacı birlik ve beraberliğin yanı sıra kültürel etkinliği de sağlamak olduğu için bu gerçekleştirmeye gayret ettik. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun' diye konuştu.

ZİHNİ ŞAHİN'DEN ERTÜRK'E TEŞEKKÜR

Geceye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, hemşehri derneklerinin yaptığı çalışmalarla ülkedeki birlik ve beraberliğin gelişeceğini belirterek, 'Bu birlik ve beraberlik fedakarlık yaparak oluyor. Sizlerle bizleri buluşturan Levent Ertürk'e teşekkür ediyorum' dedi.

TAŞÇI: ARTVİNLİLER AİLEMİZ

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise Artvinlilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, 'Bizler Artvinli hemşehrilerimizi kendi ailemiz olarak gördük. Derneğimizin kurucusu Levent Ertürk, yine muhteşem bir gece düzenledi. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın' şeklinde konuştu.

TAŞÇI'YA 'SİKİNTİ YOK' BARDAĞI İLE SU

Dernek Başkanı Ertürk, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya konuşmasının sonunda 'Başkanımız her işin sonunda 'sikinti yok' derdi, halen öyle devam ediyoruz. Artvin'den gelen sudan başkanımıza bir bardak su ikram etmek istiyoruz'' dedi. Üzerinde 'sikinti yok' yazan kupadan su içen başkan Taşçı, 'Aday olmadık yine 'sikinti yok'. At ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diyerek katılımcıları selamladı.

USTA'DAN SELAMLAMA

Samsun Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta ise bu tür etkinliklerine önemine değinerek, katılımcıları selamladı ve geceyi düzenleyen Ertürk'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Atakum Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Artvin yöresine ait halk oyunları oynadı. Gece tulum ve kemençe eşliğinde horonlar oynanması ile son buldu.