Samsun Haber: Canik Belediyesi, hanım konaklarına her geçen gün yenilerini eklerken, Başkan Osman Genç, yapımı tamamlanan ve kadınların hizmetine sunulan hanım konaklarını sık sık ziyaret ederek, kadınları dinliyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde bulunan Hatice Hanım Konağı'nı ziyaret eden Başkan Genç, burada kursiyer kadınlar ve kurs öğretmenleri ile Sıbyan Okulu'ndaki çocuklarla buluştu. Minik çocukların sevgi gösterisi ile karşılaşan Başkan Genç, kursiyer kadınlarla da sohbet ederek, onları dinledi.

GELİŞİME KATKI

Amaçlarının yaşanabilir bir şehir sunarak vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Özellikle kadınlarımızın sosyal hayatın içerisinde yer almalarını amaçlıyoruz. Mahallelerimizde kurduğumuz Hanım Konakları ile kadınlarımıza güvenli ve huzurlu bir ortamda vakit geçirme olanağı sağlıyoruz. Aynı zamanda kadınlarımız ücretsiz olarak düzenlenen kurs, seminer ve eğitim toplantılarıyla da kişisel gelişimlerine katkı sağlayabiliyor. Hanım konakları özellikle kadınların ufkunu açıp, kişisel gelişimlerine ve aile bütçesine önemli katkılar sağlayacak merkezlerdir. Ayrıca hanım konakları kültürel değerlerimizi, mahallenin sosyal dokusunu da geleceğe aktarıyor" dedi.

GÜÇLÜ VATANDAŞ, GÜÇLÜ CANİK

Hanım konaklarının bulundukları mahallelere artı değer kattığını da ifade eden Başkan Genç, "Mahallerimizi canlı organizmalar haline getirmek için adımlar atıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi. Biz mahalle kültürünü yaşatacak ve canlandıracak planlamalar yapıyoruz. Buralarda hanım kardeşlerimiz biraraya geliyor, sosyal çalışmalar yapıyor. Vatandaşlarımızın sosyal yönden güçlü olması Canik'in geleceği için önemli rol oynuyor. Yaşadığı yere aidiyet duyan hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek hedeflediğimiz kalkınmayı kültürel, sosyal, ekonomik olmak üzere her alanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

YENİ HANIM KONAKLARI

Yeni Hanım Konakları inşaatlarını devam ettiğini de belirten Başkan Genç, 'Kuzey Yıldızı Mahallemizde Dilşad Hatun ve Hatice Hanım, Gaziosmanpaşa Mahallemizde ise Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konaklarımızı açtık ve kadınlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca Kuzey Yıldızı, Gaziosmanpaşa ve Uludağ Mahallelerimizde de yeni hanım konaklarının temelini attık ve çalışmalarını sürdürüyoruz. Yine Hasköy, Devgeriş ve Gölalan gibi daha pek çok mahallemizde de kadınlarımız için hanım konakları inşa edeceğiz' şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARDAN SEVGİ SELİ

Canik Belediyesi tarafından kadınlara yönelik yapılan yatırımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren kursiyer kadınlar da, Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Osman Genç ayrıca, Hatice Hanım Konağı ziyaretinde, konak bünyesindeki Sıbyan Okulu'nda öğrenim gören minik çocukların da ilgisiyle karşılaştı. Hatice Hanım Konağı önündeki parkta oyun oynayan çocukları tek tek seven Başkan Genç, onlarla birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.