Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki otizmli Ozan Memiş, 3 yıl önce Samsun İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünde bu alanda eğitim almış bir din görevlisiyle başladığı derslerin sonunda, Kuran-ı Kerim'i hatmederek hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Genç hafız, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı'nın makamında gerçekleşen törenle belgesini aldı.

ÖRNEK OLMALI

Memiş'e, hafızlık belgesini vermekten dolayı büyük bir gurur yaşadığını kaydeden Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, "Ozan kolaylıkla alınamayan bu hafızlık belgesini hak etti. Kendisini ve ona rehberlik eden hocamızı, ailesini tebrik ediyorum. Bu bize şunu gösteriyor aynı zamanda, engelli olmak bir kenara çekilip kaderini beklemek değil. Gayret göstermek ve kendini aşmak gerekir. Ozan'ın örnek olacağını düşünüyoruz. Türkiye'de de bu belgeyi alabilecek ender kardeşlerimizden birisi. Tebrik edilmeye değer güzel bir başarı" diye konuştu.

KENDİSİ ÖĞRENDİ

Memiş'in annesi Veda Turan ise oğlunun 6 yaşından bu yana kendi isteğiyle Kuran- Kerim okuduğunu ifade ederek, "Bizim hiçbir yönlendirmemiz veya dahilimiz olmadı. Tamamen kendi kendine okudu ve öğrendi. Biz sadece destek verdik. Arapçayı anadili gibi biliyor. Kuran-ı Kerim okumak ona çok iyi geliyor. Bugün de hafızlık belgesini aldı. Sınava girdiği zaman Ankara'dan giren komisyon çok şaşırmıştı. Oğlumla gurur duyuyorum. Bize her zaman destek olan Samsun İl Müftülüğüne ve din görevlilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Zerrin SOMUNCU