Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Yenimahalle'de mitingde düzenlendi. Yenimahalle sakinlerinin meşaleler ile karşılama düzenlediği mitingde Deveci'ye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Hayati Tekin de eşlik etti.

HERKES KAZANACAK

Hazırladıkları her projenin kendi içinde bir istihdam alanı yarattığını belirten Cemil Deveci, "Günümüzde içinde bulunan ekonomik tablo malumunuz. Haliyle en çok kulağıma gelen şikayet konusu hep işsizlik oluyor. Biz Atakum Belediyesi bünyesinde bir Meslek Edindirme Merkezi kurmayı planlıyoruz. Kurulan bu merkez sayesinde belediye işveren ile iş arayan arasında bir köprü görevi görmüş olacak. Meslek Edindirme Merkezi bünyesinde oluşturulan veri bankası sayesinde işverenin aradığı özelliklere sahip elemanlar filtrelenerek basit ve oldukça hızlı bir yolla, işverene iletilmiş olacak. Meslek Edindirme Merkezi, nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacını, hemen her sektörün ihtiyaçlarını ortaya koyarak açacağı meslek edindirme kursları ve mesleki yeterlilik kurslarıyla karşılamış olacak. Hem işveren hem de çalışan kazanmış olacak" şeklinde konuştu.

ATAKUM ÖRNEK KENT OLACAK

"Aktif İstihdam" modelinin ayrıntıları hakkında konuşan Cemil Deveci, "Aktif istihdam modeli ile mesleki lise ve üniversite öğrencilerine kendi branşları ile alakalı çalışabilecekleri iş imkanları yaratacağız. Bunu yaparken öğrencilerimizin ders ve sınav takvimlerini göz önünde bulundurarak, eğitimlerini sekteye uğratmamaya dikkat edeceğiz. Aktif İstihdam modeli sayesinde öğrencilerimiz eğitim aldıkları meslek dalında tecrübe ve yetkinlik sahibi olurken, bir diğer yandan belediye bünyesinde sosyal güvencesi olan bir işte çalışmış olacak. Bu model ile öğrenci eğitimini tamamladığında mesleği hakkında elde ettiği deneyim ile iş bulma konusunda büyük bir avantaj elde etmiş olacak. Bu model ile dolaylı yoldan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin tercih edilirliğini ve Atakum'un tanınırlığını da artırmış olacağız. Sizlerden alacağım destek ile bu hayalleri bir bir gerçek yapacağız. Kurulacak İstihdam Ofisiyle de, eğitim sonrasında da işveren ve çalışan arasındaki süreci kontrol edeceğiz. Bu sistem sayesinde meslek edindirme öncesinde ve sonrasında kişinin durumu kontrol edilebilecek" ifadelerini kullandı.