Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan seminerde, Çarşamba Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Canan Soğukpınar ile kurum Sosyal Çalışmacısı İlknur Koca Değim denetimli serbestliği anlattı.

Soğukpınar katılımcı rehber öğretmenlere, denetimli serbestlik hizmetlerinin işleyişi, denetimli serbestlik kapsamında verilen eğitim yaptırımlarının kapsamı, amacı, uygulamada izlenecek usullere ve yaşanan sorunlara dair sunum yaptı. Sosyal Çalışmacı İlknur Koca Değim de, denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında yapılan rehberlik ve iyileştirme çalışmaları ile suça sürüklenen çocuklarla eğitim yaptırımları doğrultusunda yapılacak çalışmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, rehber öğretmenlerin okullarda son derece önemli bir göreve sahip olduğunu vurgulayarak, 'Sizler özellikle belirli sorunlara sahip veya bir sebeple suça sürüklenmiş çocukların hem eğitimlerine devam etmeleri hem de topluma kazandırılmalarında önemli işlev sahibisiniz ve her zaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü sorun ve taleplerde rehber öğretmenlerimizin yanındayız' dedi.
4 ilçeden çeşitli okullarda çalışan yaklaşık 80 rehber öğretmenin katıldığı programın sonunda uygulamada yaşananlara ilişkin rehber öğretmenlerin görüşleri ve soruları alındı.
Ahmet Naci KILAVUZ