24 Kasım 2018'de yazmıştım partisine oy isterken ' Oylarınızı üç yıldızlı Milli Hareket Partisine veriniz' diyen 'Üç Hilalli Milliyetçi Hareket Partisi' Samsun Milletvekili adayı Alpaslan Kayhan'ı.

Seçim öncesi avukat yazıhanemde sosyal demokrat iki meslektaşımla sohbet ediyoruz. Kapı açıldı. İçeriye Alpaslan Kayhan girdi. Tanıştırdım, sohbete o da katıldı. Laf döndü dolaştı siyasete geldi. Durumun nasıl olduğunu sordular. Bizim MHP'nin üçüncü sıra adayı Samsun Barosu'nun sevilen mensuplarından Avukat Necati Bulutay. Necati Ağabey'in üçüncü sırada olduğuna üzüldüklerini söylediler. Söylediklerine de pişman oldular. Bizimki bir aldı sözü ama pir aldı. Sadece Necati Ağabey değil onun altındaki iki adayımız daha gidiyormuş TBMM'ne. Samsun'un on milletvekili var, beşini biz alıyoruz beşini de ötekilerine bırakıyoruz.

Alpaslan Bey konuştukça açılıyor, açıldıkça konuşuyor, diğer iki konuk bir ona bir bana bakıyorlar. Olacak gibi değil araya girmek zorunda kaldım. 'Alpaslan Bey, size bunu kim söyledi ise ya Samsun'u bilmiyor, ya matematiği bilmiyor ya da yalan söylüyor. Bu şehirde bizim alacağımız oyu ilçe ilçe söyleyeyim size' dedim.

Aldım elime bir kağıt bir kalem, bir taraftan söylüyorum bir taraftan yazıyorum. Bir taraftan da 'bir vekillik için en az yirmi küsur bin oy lazım' diyorum. Sonunda topladım, çıka çıka 12.600 oy çıktı.

Rengi simsiyah oldu, korktum bayılacak diye; yeniden aldım kağıdı kalemi elime ve yeniden girdim söze: 'Alpaslan Bey, bu rakam MHP'nin sıradan bir adayla ve hiç çalışmadan alacağı oydur. Sizin gibi müstakbel bir içişleri bakanının liste başı olduğu ve teşkilatın çalıştığı bir seçimde bu oylar çok daha fazla çıkar.' Yine hem söylüyorum hem yazıyorum. Hedefim 20 bin oyu bulmak. Yazdım, toplamaya başladım. Eyvah ki eyvah, yine noksan yazmışım, 20 bini bulamayacağım, 17 bin küsurda kalacağım. Bıraktım toplamayı, döndüm Alpaslan Bey'e 'Sayın Kayhan, katılım düşük olur dolayısıyla benim az önce verdiğim 20 bin küsur rakamına varmadan muhtemelen 17 bin civarında oyla bir milletvekili çıkar' dedim.

Topladım ve 17.500 rakamını buldum. Bir rahatladı ki sormayın. Derin bir nefes aldı, arkasına şöyle bir yaslandı: 'Hesabı erbabına yaptıracaksınız azizim. Osman Bey bu işin tam erbabı' dedi.

Seçimde MHP 12.068 oy aldık. Alpaslan Kayhan bir sonraki günün sabahında geldiği gibi sessizce kenti terk etti gitti. Bir daha ne biz gördük ne de o bizi aradı, sordu.