Medicana International Samsun Hastanesi sponsorluğunda gerçekleştirilen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi ve fakülte eski dekanı Prof. Dr. Metin Eker'in 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü nedeniyle resmettiği 45 tablonun yer aldığı "Yüzde 100" isimli kişisel sergisi, fakültenin sergi salonunda düzenlenen törenle açıldı.

ATATÜRK'ÜN ROTASINI TAKİP EDİYOR

Serginin açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Metin Eker, 100 yıl öncesine ait belleği tazelemek adına önemli bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak, "Büyük askeri deha Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde meşalesi yakılan milli mücadelenin Samsun'dan ilham ve güç alarak Anadolu'ya yayılmasındaki sürat, milli şuur ve vatanseverliğin tezahürü olarak anıtlaştı. Bu sergi, 100 yıl öncesine ait belleğimizi tazeleme ve gelecek 100 yıllar için beklentilere dönük projeksiyona içerik oluşturma maksadı ile biçimlendi. Bu sergide 45 adet tablo bulunuyor. Yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın ürünleri olan bu eserler, Atatürk ve silah arkadaşlarının rotasını takip etmektedir. 2018'de İtalya ve İstanbul'da açılan bu sergi, Samsun'da sizlerle. Yüzde 100 sergisi haziranda Amasya, temmuzda Erzurum, eylülde Sivas ve son olarak ekimde de Ankara'da sergilenecek. Toplam 7 istasyon ve 1 yıllık sergileme süreci ile proje tamamlanacak ve kayıtlanarak belgeselleştirilecek" diye konuştu.

SANAT YÜKÜNÜ TAŞIYORUZ

Eker, "Üniversitemizin olduğu kadar şehrimizin de sanat tasarım yükünü ağırlayabilecek bir kampüsüz. Daha iyi işlere de imza atacağız. 2019 yılı Türkiye için önemli bir yıldönümüne işaret ederken Samsunumuz için çok daha fazla duygu ve tesir içerecek bir kapsamı ifade ediyor" ifadelerini kullandı. Serginin açılış törenine, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Remzi Karşı, Medicana International Samsun Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şükrü Berk ASKAR