31 Mart Mahalli İdareler Seçimi tüm Türkiye'de büyük heyecana sahne olurken, Samsun'da ise bir ilk yaşandı. Tarihinde hiç kadın belediye başkanı bulunmayan Samsun'da, resmi olmayan sonuçlara göre ilk defa kadın belediye başkanı görev yapacak.

YÜZDE 61'LE SEÇİLDİ

31 Mart seçimleri öncesinde Samsun'da iki kadın aday, belediye başkanlığına talip olmuştu. Cumhur İttifakı AK Parti Ladik Belediye Başkan Adayı Nurhan Yapıcı Özel ve Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havza Belediye Başkan Adayı Mehtap Demiralp Yeşilbaş, Samsun'da ilki başarmak için yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti Ladik Belediye Başkan Adayı Nurhan Yapıcı Özel, oyların yüzde 61'ini alarak belediye başkanı seçildi. Millet İttifakı CHP Havza Belediye Başkan Adayı Mehtap Demiralp Yeşilbaş ise aldığı yüzde 28 oy oranı ile ikinci sırada yer alarak, seçilemedi.

NURHAN YAPICI ÖZEL KİMDİR?

Nurhan Yapıcı Özel 2 Eylül 1966 yılında Ladik'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ladik'te bitirdi. Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde Mimarlık bölümününden mezun oldu. Ladik'te mimarlık yaptı. Ladik Belediyesinden bir dönem meclis üyeliği, 2 dönem Ladik İl Genel Meclis üyeliği görevini yürüttü. AK Parti Ladik ilçe Kadın Kolları Başkanlığını yaptı. 2013-2015 yılları arasında Samsun İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. Son olarak AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulunda Çevre, Şehir ve Klütür'den Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Nurhan Yapıcı Özel evli ve 2 çocuk annesidir.

Şükrü Berk ASKAR