AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu yaptığı açıklamada, Ankara'daki patlamanın ardından TBMM'de teröre karşı ortak bir bildiri yayınlamak istediklerini belirtti.

Ancak HDP'nin bu bildiriyi imzalamayı reddettiğini ifade eden Gündoğdu, 'Terör örgütünün TBMM'deki destekçisi HDP bu bildiriye imza atmadı. Bir milletvekilleri çıkmış 'Faşizmin bayraklarını hendeklere gömeceğiz' diyor. Ortada bir faşizm varsa bunu kendileri yapıyorlar. En büyük faşist HDP, mensupları ve terör örgütünü destekleyen ülkelerdir' diye konuştu.

TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Dış mihrakların hükümeti yıkmak için her türlü hileye başvurduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılıkla bu oyunları bozduğunu kaydeden Gündoğdu, şöyle konuştu: 'Onlar devletin yönetim sisteminde Anadolu çocuklarının olmasını istemiyorlar. Asıl dertleri bu. İktidara gelemeyeceklerini anlayanlar Türkiye'yi kaosa sürükleyerek çıkar elde etmeye çalışıyorlar. Şehitlerimiz geldiğinde bağrımıza taş basacağız ama asla terörün karşısında boyun eğmeyeceğiz. Bu millet buralara kolay gelmedi. Her yüzyılda bir haritalarını değiştirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz bu ülkeyi Kurtuluş Savaşı'nda Türkü, Kürdü, Boşnak'ı, Çerkes'i, Laz'ı, Alevi'si, Sünni'si, hep birlikte koruduk. Çanakkale'yi Sakarya'yı geçilmez yaptık. Antep'i gazi yaptık. Urfa'yı şanlı yaptık. O yüzden kimse bu topraklara gözünü dikmeye kalmasın.'