ASRİAD heyeti, 'Dijital Türkiye' kapsamında Dijital Dönüşüm Ofisinin Samsun'a kazandırılması için görüşmelere devam ediyor. ASRİAD heyeti, son olarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen'i ziyaret etti.

ORTAK ÇALIŞMA TEKLİFİ

Ziyarette konuşan ASRİAD Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, dünya ile rekabet edebilmek, ihracata yönelik nitelikli ürünler üretebilmek için yeni teknolojilere adapta olunması gerektiğini, bu teknolojileri kullanabilecek nitelikli elemanların yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Okudan, 'Bu kapsamda Samsun'da kurulacak bir dijital dönüşüm ofisi, bölgenin dijital dönüşümü için faydalı olacaktır. Türkiye'nin ve Samsun'un, 4. sanayi devrimine ihtiyacı var' diyerek, ortak çalışma teklifinde bulundu.

VERİMİ ARTIRIYOR

Konu ile ilgili bilgi veren ASRİAD Samsun Şubesi Ar-Ge Başkanı Semih Şener, 'Dijital dönüşüm ofisleri hem bir model fabrika görevi görüyor hem de ihtiyaç duyulan nitelikli personelin yetişmesi için alt yapı sunuyor. Yapılan çalışmalara göre kitap ve derslerle öğretim yüzde 10 verimli iken uygulayarak yapılan öğretimde verimlilik yüzde 65'lere çıkıyor. Amacımız dijital dönüşümü gerçekleştirmek isteyenlere ön ayak olmak' dedi.

DESTEĞE HAZIRIRIZ

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Tecrübelerini de paylaşarak bu projenin başarılı olabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Özen, bu doğrultuda gerekli altyapılarını ve bilgi birikimlerini, yardımcı olabilmek için sunmaya hazır olduklarını da ifade etti.