Haber Medya, köklü bir kurumsal yapıdır. 14 yılı geride bırakan Haber Gazetesi, Samsun'un tek gerçek televizyonu Haberaks TV, Haber Radyo, Haber Hayat Dergisi, internet gazetesi, sosyal medya ve reklam ajansı ile örnek bir medya yapılanmasıdır.

'Haberin namusu' bizim meslek anlayışımızdır. Bizim için 'Haber kutsal, yorum hür'dür. Bu ilkelerimizden bugüne kadar asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.

Erhan Usta'nın haber değeri gördüğümüz her sözüne, her eylemine hak ettiği kadar hem gazetemizde hem de radyo, televizyon ve sosyal medyalarımızda yer verdik. Ama grubumuzun hiçbir yayın organını da onun siyasi şovlarına alet etmedik.

O Bafra'da halkın karşısında 'benim haberlerime yer verilmiyor' dediği gün Haber Gazetesi'nin hem birinci sayfasında hem iç sayfada haberi vardı. Hem de manşetten ve yarım sayfa olarak… Hem de fotoğrafıyla birlikte…

Aynı toplantıda 'eksi 1 derecede miting yaptık vermediler' diyordu ama biz o mitingi hem Haber Gazetesi'nde hem de Haberaks Televizyonunda oldukça geniş vermiştik ve Sayın Usta bunları kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Ya bilerek yalan söylüyor ya da seçim yorgunu hafızasının kurbanı olmuş. Her ikisi de milletvekilliğine kadar yükselmiş bir siyasetçi için hoş değil.

Sayın Usta bu arada Hayati Tekin'i bizim ona karşı bir proje aday olarak çıkarttığımız gibi akla ve gerçeklere 180 derece ters bir savı da öne sürüyor. Biz Haber Medya Grubu olarak kendisine de bir başkasına da hiçbir zaman 'proje elemanı' demedik. Bu bizim ahlak anlayışımıza terstir.

Sayın Erhan Usta'nın bilmediği ya da bildiği halde unuttuğu bir gerçek bizim Haber Medya Grubunun bünyesinde aynı zamanda profesyonel bir reklam ve danışmanlık ajansımızın olduğudur. Bu ajans diğer müşterilerinin yanında bu seçimde Sayın Hayati Tekin'e de profesyonelce hizmet vermiştir.

Usta'nın haksız, asılsız ve yakışıksız isnatlarından birisi de 'Haber Medya'nın bir milletvekiline satıldığı' iddiasıdır. Sık sık ahlaktan bahseden Erhan Usta bu milletvekili kimdir adını söylemek ve eğer varsa elinde delili ortaya koymak mecburiyetindedir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli bir makama talip olan bir insana sokak dedikodularına sığınmak yakışmaz. Haber Medya Grubu'nun Sayın Necdet Uzun'a ait olan hisseleri, 15 gün kadar önce Sayın Adnan Ölmez ve Sayın Ahmet Şenocak tarafından satın alınmıştır. Haber Medya Grubunun tamamı yıllardır Türkiye'nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Borsan Gruba aittir.

Haber Medya Grubu bugüne kadar olduğu gibi bugün de bugünden sonra da kanunlara saygılı, vatanına, milletine, devletine ve hakka bağlı yayın politikasını sürdürmeye devam edecektir.

En büyük gücümüz bağımsızlığımızdır.

HABER MEDYA YÖNETİM KURULU