Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye'ye kara operasyonu ihtimali üzerinden 'Türkiye savaşa girecek' iddiaları sorulan Kalın, "Koalisyonun ortaya koyacağı bir eylem planı olursa bununla ilgili bu değerlendirilir. Şu anda çok somutlaşmış, yarın hemen böyle bir operasyon hayata geçirilecek, böyle bir şey henüz söz konusu değil. Önce Münih Anlaşması çerçevesinde çatışmaların durdurulması lazım. O tabloyu net bir şekilde gördükten sonra diğer alternatifler üzerinde net konuşabiliriz" dedi.

Sözcü İbrahim Kalın, "Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra uluslararası koalisyonla beraber hareket etme konusunda kararlıyız. Koalisyonun ortaya koyacağı bir eylem planı olursa bununla ilgili değerlendirilir. Ama orada biz kendi ulusal çıkarlarımızı önceleyerek bunun kararını veririz. Şu anda çok somutlaşmış, yarın hemen böyle bir operasyon hayata geçirilecek, böyle bir şey henüz söz konusu değil. Önce Münih Anlaşması çerçevesinde çatışmaların durdurulması lazım. O tabloyu net bir şekilde gördükten sonra diğer alternatifler üzerinde net şekilde konuşabiliriz" diye konuştu.