31 Mart mahalli idareler seçimlerinin ardından halkın teveccühü ile seçilen Cumhur İttifakı Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diledi.

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Samsun'un geleceğe en iyi şekilde hazırlanması, kent genelinde topyekun kalkınma için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirten Yılmaz, şehrini, ilçelerini çok iyi tanıyan, gereksinimlerini bilen, çalışma azmi yüksek belediye başkanlarının büyük katkıları ile yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. 31 Mart seçimlerinin ardından hizmet yolculuğunun aksamadan devam edeceğinin altını çizen Yılmaz, "Belediye başkanlarımız büyük sorumluluğunun farkında. Bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok. Çok çalışmamız, halkımıza kentimize, ülkemize hizmet etmemiz gerekiyor. Yerel yönetimlerde yeni bir dönem başladı. Ne yapacağını çok iyi bilen, hizmet noktasında çıtayı daha da yukarılara götürecek Cumhur İttifakı belediye başkanlarımız şehrimizi geleceğe emin adımlarla taşıyacak." diye konuştu

"KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN"

Canik ilçemiz yeni dönemde birçok dev projeye ev sahipliği yapacağını belirten Milletvekili Yılmaz "Kentin çehresini değiştirecek projelerin birçok örneği diğer ilçelerimizde de uygulanacak. Önemli bir konuda halkımızın tümünün 'Bizim, hepimizin belediye başkanı' algısının gönüllerinde yer almasıdır. Belediye başkanlarımız herkesi kucaklayarak, eşit hizmetle hem gönüllere koşacak hem de hizmetin en iyisini sunacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu. Özelikle iktisadi kalkınma noktasına dikkat çeken Yılmaz, belediye başkanlarının şehrin iktisadi dinamiklerini harekete geçirerek üretim, kalkınma, istihdam konularında önemli çalışmalar yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

ÇOCUKLARIN 'YUSUF DEDESİ'

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın devir teslim programına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 'Yusuf Dede' diye seslenen çocukların yanına gitti, onlarla sohbet etti, tek tek sarıldı. Bu sırada çocuklardan biride Yılmaz'ın sırtına çıkmaya çalıştı. Renkli anların yaşandığı buluşmada Yılmaz, "Minik yavrularımızın tertemiz yüreğinde yer almak kadar güzel bir mutluluk yok" dedi. Yılmaz, daha sonra balıkçılarla da bir araya geldi. Belediyeevleri Balıkçı Barınağını ziyaret eden Yılmaz, 'Balıkçılık emek, özveri, fedakarlık ister. Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında mücadele veren balıkçı kardeşlerimizle bir araya geldik. Balıkçı barınağında güzel bir sohbet ve birliktelik oldu" şeklinde konuştu.