HaberlerBu besinler buzdolabında zehre dönüşüyor!

Bu besinler buzdolabında zehre dönüşüyor!

Günlük hayatta tükettiğimiz besinlerin saklama koşulları besinden besine göre değişkenlik göstermektedir. Bazı besinlerin buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olduğunu biliyor muydunuz? İşte duyunca çok şaşıracağınız buzdolabına girince hastalıklara neden olan besinler...

Bu besinler buzdolabında zehre dönüşüyor!

TATLILAR

Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.

KAHVE

Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.

PATATES

Emilimi yüksek bir besin olan patetes durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığındna fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

SARIMSAK

Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.

DOMATES

Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.

 



 kahve  


SIRADAKİ HABER
}