Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından hayata geçirilen ve gençlerin Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi yarışmalarında yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu 'Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları' Karadeniz Bölge Yarışması Finalleri, 18 ilden 85 gencin katılımıyla Samsun'da başladı. Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen yarışma dört gün sürecek. Samsun'da finale kalacak yarışmacılar, mayıs ayında Ankara'da Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak. Yarışmalar bugün şiir okuma, yarın ise Tiyatro kategorilerinde düzenlenen final yarışmaları ile devam edecek.

SAMSUN ÖZEL ŞEHİR

Programdan önce bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, 'Türkiye'de 35 bin genç, kültür sanat yarışmalarına katıldı. Buradaki asıl amacımız; kültür ve sanat faaliyetlerinin gençlerimiz arasında yaygınlaşması. Ülkemiz özel ve büyük bir ülke. Kültür ve sanat alanında çok yetenekli gençlerimiz var. Gençlerimizi yarıştırmak değil hem farkındalık oluşturmayı hem de bu yetenekli gençlerimizi ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Samsun çok özel bir şehir. 19 Mayıs'ın yüzüncü yılında Samsun'da olmaktan ayrıca mutluyuz. Bakanlığımızın da 19 Mayıs için çok önemli hazırlıkları var. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, bu hazırlıklar için çalışmalarını sürdürüyor. Hem Samsun'da hem Türkiye'de çok özel etkinlikler olacak' diye konuştu.

PERFORMANSLAR BÜYÜLEDİ

Konuşmanın ardından Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu tarafından 'Polis Haftası' nedeniyle, Komiser Yardımcısı Fatih Biçer'e çiçek verdi. 'Sahne Sırası Sende' sloganıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen Türk Müziği yarışması; 18-23/24-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Yorumlama dallarında düzenlendi. Bin yıllık kültürün sahneye taşındığı yarışmada gençler Türk Halk, Türk Sanat ve Geleneksel Türk Müziği'nden eserlere hayat verdi. Özgün Yorumlama kategorisinde ise gençler geleneksel müzik argümanları ile yapılmış eserleri, popüler kültür ürünü olan müzik argümanları ile sözlü olarak yeniden icra etti. Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, gençlik merkezi müdürleri ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve gençler katıldı.

Erdinç YILDIZ