Samsun'un doğusu ve batısındaki iki ilçe olan Atakum ve Tekkeköy, çöp ve moloz dökmenin yasak olduğu alanlarda yasağa uyulmaması nedeniyle çirkin görüntülere sahne oluyor. Çöp ve moloz yığınlarıyla tahrip edilen doğal alanların korunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar ve kent paydaşları, "Doğaya yazık etmeyin" ifadelerini kullandı.

DOĞAL DOKUYA ZARAR

Atakum Atlı Spor Tesisleri'nden Aksu Mahallesi'ne giden yolun kenarındaki ormanlık alandaki hafriyat ve molozlar, vatandaşlardan tepki görüyor. Çevre sakinleri, dökülen molozların doğal dokuyu bozduğunu belirterek yetkililerden çözüm istedi. Çevredeki vatandaşlardan Abdurrahman Öztürk, ormanlık alanlara hafriyat dökülmesinin yasak olduğunu vurgulayarak, "6 yıldır her gün bu güzergahtan geçiyorum. Burası ormanlık bir alan. Ormana bakan yamaç alan hafriyat dökümü için kullanılıyor. Buraya moloz dökülüyor, evsel atıklar getiriliyor. Doğaya yazık etmeyin. Biz bunu defalarca ilgili kurumlara ilettik. Henüz bir sonuç alamadık" sözlerini kaydetti. Fahri Bal ise, "Buranın doğal dokusu ve görüntüsü bozuluyor. Herhangi bir uyarı levhası bile yok. Caydırıcı bir ceza ve uyarı levhası olsa bu işi yapanlar, moloz dökmekten çekinir" diye konuştu.

EKOLOJİNİN DENGESİ BOZULUYOR

Haber Gazetesi'nin 8 Temmuz 2018 tarihinde manşete taşıdığı Tekkeköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi sahilinde de kirlilik halen devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Toprak Döküm Sahası'nın yanı başında bulunan sahilde, inşaat artıkları, evsel ve sanayi atıkları ile molozlar nedeniyle çevre felaketi yaşanırken, Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, "Ekolojinin dengesini bozan bir uygulama. Gerekçesi ne olursa olsun bu uygulama kabul edilemez. Yapılan benzer işlemler nedeniyle kıyı bozulmaları yaşanıyor. Geleceğimizden çalıyorlar. Bazı yöneticiler, Samsun'un milyonlarca yılda oluşmuş doğal plajlarını yok etti. Yeni seçilen yöneticilerin, kendilerinden önceki kötü uygulamaları terk etmelerini istemek en doğal hakkımız" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR / ÖZEL HABER