Bu mucize sebzelerin başında ise brokoli ve ıspanak geliyor...

Kaliteli, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek gerekiyor.

Uzun ömrün sırrının 7 mucize besinde olduğunu söyleyen uzmanlar, altın kuralları ve bu besinleri sıralarken uyarıyor: "Her doğal gıda, insan sağlığına olumlu katkı sağlıyor. Yeter ki, hangisinin ne kadar etkili olduğunu bilerek, bilinçli ve doğru şekilde tüketim. Hastalıklarla mücadele eden gıdaların ne işe yaradığını bilerek ona göre tüketmek sağlıklı bir hayatın kapılarını açıyor. Bu yüzden sofradan eksik edilmemesi gerekiyor..."

DAMAR SERTLEŞMESİNE ISPANAK

Yeşil yapraklı sebzeler, damar sertleşmesini engellerken, kalp hastalıklarıyla bağlantılı olumsuz etkiyi azaltan doğal bileşik olan fitokimyasalları içerir. Hücrelerin toksinlerden arınmasına, DNA'nın serbest radikaller tarafından zarar görmesini engellemeye ve böylece kanser hücrelerinin çoğalmasını ile oluşmasını engellemede yardımcıdır.

KALBE PAZI

Bu bitki en bilindik iki antioksidan kaynağıdır. Syringic asit ve kaempferol. Önce karbonhidratları basit şekere dönüştüren enzimi inhibe ederek kan şekerini düzenleme de yardımcıdır. Kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri korur, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltır.

GENÇLEŞTİREN BESİN SARIMSAK

Sarımsak; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içermektedir. Bu özelliği ile sarımsak DNA diziliminde hücre yıkımını önleyerek yaşlanmayı geciktirir. Stres, üzüntü, hareketsizlik hücre yıkımını arttırmaktadır. Tüketilen sarımsakla bu yıkım azalır.

DİYABETE KARŞI BROKOLİ

Brokoli başta A ve C vitamini olmak üzere yüksek düzeylerde vitamin, lif, potasyum ve kalsiyum içerir. Yapısındaki sülforafen fitokimyasalları ile yüksek kan şekerinin damar çeperleri ve doku hasarına yönelik yarattığı hasarları azaltır. Buna ek olarak diyabetin verdiği zararı azaltmada oldukça etkilidir.

KOLESTEROLE KARA LAHANA TAKVİYESİ

Kara lahana kolesterolün düşmesine ve kanserden korumaya yardımcı olur. Kara lahana ayrıca vücudun toksinlerden korunma sistemini de besleyici fitokimyasalları içerir.

KANSERE 2 AYDA ÇÖZÜM:

Tere K vitamini deposu tere; kanın pıhtılaşmasında, arter çevresinde plak oluşumunu engellemede, artirit ile ilgili kronik hastalıkları önlemede görevlidir.

Her gün tere tüketilirse 2 ay boyunca kişi DNA tahribatını engelleyebilir, kanser riskini ve trigliserid seviyesini yüzde 10'a kadar düşürebilir.

ALZHEİMER'DA YEŞİLİN GÜCÜ

Yeşil yapraklı bitkiler doğal nitrat kaynağıdır. Nitrit oksit metabolizma için vazgeçilmezdir. Kan basıncını düşüren nitrit oksit, kan akışını destekler. Nitrit oksik zengini marul, zihni açar, depresyonu önler. Ayrıca Alzheimer gibi hastalıkların riskini azaltmaktadır.

KAN HÜCRELERİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇİN LAHANASI

Kas yapımında faydalı olan potasyum zengini Çin lahanası, aynı zamanda yüksek kan basıncını düşürür. Çin lahanası beyaz kan hücrelerinin aktivitesini arttırarak vücut bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sebze aynı zamanda toksin atımına yardımcı A vitamini açısından zengindir.

.