Samsun'un İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Ekim ayında meydana gelen cinayette, 26 yaşındaki 1 çocuk babası Çağlar Yıldırım, alkol aldıktan sonra eve geldi ve 56 yaşındaki babası Nesim Yıldırım'ı yatakta boğmak istedi. Boğuşma sırasında Nesim Yıldırım, babasından kalma silah ile ateş ederek oğlunu vurmuştu. Çağlar Yıldırım, olay yerinde hayatını kaybederken, polis tarafından gözaltına alınan baba Nesim Yıldırım ise çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından cinayetten tutuklanmıştı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden duruşmaya tutuklu sanık Nesim Yıldırım ile eşi Asiye Yıldırım katıldı. Mahkeme heyetine son kez ifade veren Nesim Yıldırım ağlayarak, "Öncelilikle kimsenin başına böyle bir olayı vermesin. Ömrüm boyunca unutmayacağım. Yaşamamın tek sebebi de bakmakla yükümlü olduğum üç kadın var. Bunlar eşim, gelinim ve 4 yaşındaki torunum. Hayattan artık başka bir amacım kalmadı. Çok üzgünüm. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımaktan 6 bin TL para cezası verirken, oğlunu öldürme suçundan ise tahrik altında işlediği için 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bayram OK