CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İstanbul'da iki haftadır devam eden itirazlar, oyların yeniden sayımı süreci ve bu süreçte yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Hancıoğlu, 31 Mart'ta ortaya çıkan tablo ve sonrasında yaşanan sürecin, yakın siyasi tarihte ve demokrasi kültüründe eşi benzeri olmayan bir durum olduğunu savundu.

İKİ HAFTADA NELER YAŞANDI?

CHP'li Hancıoğlu, süreçle ilgili şunları söyledi: 'Seçim gecesi önce, görevi halka doğru bilgi aktarmak olan Anadolu Ajansı devreye sokuldu, ardından Cumhur İttifakı'nın adayına 'seçimi kazandım' açıklaması yaptırıldı. Bu durum karşısında partimiz bütün kadrolarına, görev yerlerini terk etmeme, oy çuvallarına dışarıdan müdahale edilmesini önleme talimatı verdi. Milletvekillerimiz ise kendi seçim bölgelerinde sonuçlar kesinleşir kesinleşmez İstanbul'a çağırıldı. Ben de İstanbul'a ulaştım. İlk olarak, geçersiz oyların yeniden sayımının yapıldığı Küçükçekmece Seçim Kurulu'nda nöbet tuttum. 5 gün süren sayımın ardından, usulsüz seçmen kaydırması yapıldığı iddialarının ortaya atıldığı ve polislerin kapı kapı dolaştırılıp vatandaşların sorgulandığı, Büyükçekmece'de görevlendirildik.' diye konuştu.

MÜSAADE ETMEYİZ

CHP'li Hancıoğlu, 'Daha sonra oyları yeniden saydırma kararı aldırılan; Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nda nöbete başladık. Günler süren nöbetin ardından burada da bütün hukuksuzlukların üstesinden gelmeyi başardık. Sonrasında Esenyurt'ta nöbeti devraldık. Sayım bittiğinde sonuç yine değişmedi. Arkasından, AKP ve MHP'nin başvurusuyla Maltepe ilçesindeki oy sayım işlemi iptal edilmek istend. İlçe Seçim Kurulu'nun 3. kez sayım yapılması yönündeki kararı YSK tarafından iptal edildi. Günler süren bu mücadelede binlerce CHP ve İYİ Parti'li, görev aldı ve sonuçlar resmileşene dek bu nöbet devam edecek. Bizler bu süreçte, nöbetlerin en kutsalını tuttuk, millet iradesinin lekelenmesine izin vermedik, bu saatten sonra da lekelenmesine müsaade etmeyiz' diye konuştu.