2 yıl önce kurulmasına rağmen bugüne kadar 20'den fazla ödül alan Bilgi Okulları Robotik Takımı MONSTER BROTICS, bu yılki finalleri İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde yapılan Vex IQ Robotik Yarışmasında tekrar 1. olmuş ve 2. kez dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti.

BEYİN FIRTINASI YAPIYORLAR

Başarıları hakkında konuşan takım koçları Mertkan Seçgin ve Emel Bıyık, her sene başında belirlenen bir yarışma teması olduğunu ve öğrencilerin sene başından itibaren bu temaya uygun olarak verilen görevleri yerine getirecek bir robot tasarlamaları gerektiğini belittiler. Seçgin Bıyık, 'Bu süreçte robotları tasarlarken tasarım sürecini, takım içerisinde beyin fırtınası yaparak oluşturdukları robot tasarımıyla ilgili problem ve çözüm yollarını avantajlı ve dezavantajlı yönleri bir mühendislik defterine yazmaktalar. Böylece öğrencilerimiz daha ortaokul seviyesinde mühendislik becerileri kazanmaktadır. Ayrıca analitik düşünme ve karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilme becerisi geliştirmektedirler' dedi.

MONSTER NOTEBOOK'LA İŞ BİRLİĞİ

Bilgi Okulları kurucusu İsmail Kılıçarslan, 'Bu sene yurt içinde elde ettiği başarı nedeniyle 2. kez Türkiye'yi Amerika'nın Louisville şehrinde yapılacak olan Vex Dünya Robotik Şampiyonasında temsil edecek olan 1453C BROTICS robotik takımı için ülkenin saygın bilgisayar ve teknoloji firması MONSTER NOTEBOOK ile sponsorluk anlaşması yaptık. MONSTER NOTEBOOK CEO'su Sayın İlhan Yılmaz, çocuklarımıza her yönden desteklediklerini söyledi. Ayrıca takımımızın adını 1453C MONSTER BROTICS olarak güncelledik. Monster Notebook markası takımımıza güç katacaktır' diye konuştu.

Yasir BABA