Samsun İl Turizm Müdürü Adnan İpekdal, KATİD Başkanı Murat Toktaş, TÜRSAB BTK Başkan Yardımcısı Murat Küçük ve turizm işletmecileri, Turizm Haftası dolayısıyla Vali Osman Kaymak'ı ziyaret etti.

EN KISA SÜREDE YAPILACAK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kaymak, Samsun turizminin gelişmesi için iş birliği, ortak çalışma ve tanıtımın şart olduğunu söyledi. Kaymak, "Dışarıdan gelen insanların çoğu Samsun'u, Samsunlulardan çok daha iyi tanıyor. Samsun merkezi bir yer ve Samsunluların bu potansiyeli çok iyi değerlendirmesi lazım. Turizmin gelişmesi için kamu, sektör, siyaset ve yerel yönetimlerin toplu olarak hareket etmesi gerekiyor. Samsun, turizm potansiyelini üst düzeye çıkartmalı, gereken her yere sesimizi duyurmalıyız. Ben en kısa sürede Samsun'da turizmin gelişmesi ve sağlıklı bir tanıtım için sektör yetkilileri, belediyeler ve ilgili kamu kuruluşları ve kuruluşların bir araya geldiği toplantı düzenlemeyi planlıyorum' şeklinde konuştu.

KİTAPÇIK TAKDİM ETTİ

Samsun İl Turizm ve Kültür Müdürü Adnan İpekdal ise Samsun'un tanıtımı için müdürlükçe bastırılan ve Samsun'da ziyaretçilerin uğrayabileceği işletmelere ve vatandaşlara dağıtılmaya başlanan 'Rota Samsun' ve 'Adım Adım SAMSUN' kitapçıklarını Vali Kaymak'a takdim etti. İpekdal, Samsun'da turizmin gelişmesi ve tanıtımın en üst seviyeye çıkarılabilmesi için sektör bileşenleri, ilgililer ve yetkililerle ortak çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

BİZLER HAZIRIZ

KATİD Başkanı Murat Toktaş da Vali Osman Kaymak'a, KATİD tarafından hazırlanan ve bastırılan Samsun Turizm Haritasını sundu. Toktaş, 'Samsun, bölgeye ve diğer illere bakıldığında turizmden hak ettiği kaynağı yaratamıyor. Aslında turizm sektörü şehrin en büyük ihracatçısı olacak potansiyele sahip. Sayın Valimizin dediği gibi ortak hareket etme kültürünü oturttuğumuzda kısa süre çok hızlı yol alacağız. Bizler sektör olarak elimizi taşı altına koymaya hazırız" diye konuştu.