Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, ilçeye kurulaması planlanan sabit taşıt muayene istasyonu için Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile birlikte TÜVTURK Özön Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özön ile makamında görüştü.

İLÇE İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Özdemir, ilçeye sabit taşıt muayene istasyonunun kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek, 'İlçemizde sabit taşıt muayene istasyonu olmaması önemli bir sorun. Buraya kurulacak bir istasyon hem araç sahiplerini hem de sanayi esnafımıza çok büyük getiri sağlayacak. Ayrıca Havza, anayol üzerinde olması nedeniyle de araç trafiğinin yoğun yaşandığı bir yer. İlçemize sabit taşıt muayene istasyonu kazandırılması çok önemli. Bunun için gerekli çalışmaları yapmaktayız' dedi.

İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Havza'da kurulan seyyar muayene istasyonun ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, 'İlçemizde çok sayıda traktör, kamyon var. Bunların yanı sıra hususi araç sayısı da oldukça fazla. İlçede araç muayene istasyonu olmaması nedeni ile bu araçlar genelde Merzifon ve çevre ilçelere gitmekte. Bunun için de ilçemize sabit taşıt muayene istasyonu kurulması önem arz ediyor' şeklinde konuştu. Özdemir, Acar ve Özön daha sonra araç muayene istasyonu kurulabilecek yerler hakkında görüş alışverişinde bulundular.