SOHBET TOPLANTISI

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Soru cevap şeklinde geçen toplantıda önemli açıklamalar yapan Taşdemir, bu haftaki Keçiörengücü- Hacettepe maçının kendileri adına tüm kilidi çözeceğini söyledi. Taşdemir, şunları kaydetti: "Bir maç oynandığı zaman fikir ayrılıkları oluşabilir. Ben genel anlamda takımın oyunundan memnunum. Biz göreve geldikten sonra topa yatkınlığı olan takımımıza mücadele ve agresiflik kattık. Yetenekli oyuncu grubumuz mücadelesini sahaya yansıtıyor. Kendi adıma bunu sahada gördüm. 12 haftalık süre içerisinde bunu kısmen yaptık, ne kadar başarılı olduk bu tartışılır."

TEK MAÇA BAĞLIYIZ

"Şampiyon olma durumumuz artık bir maça bağlı. Keçiörengücü bu hafta Hacettepe'ye takılırsa şansımız devam eder, puan kaybetmezse ikili averajı da düşünürsek şansımız kalmıyor. Tabiki her maç önemli ama en kritik maç bu. Biz 3 hafta önce Keçiörengücü maçında yıkıldık. O maçın ikinci yarısında iyi değildik. Bizi yaralayan buydu. Hayal kırıklığı yaşadık. Ondan sonraki maçlarda Sarıyer ve Hacettepe mücadelelerinde de şoklar yaşadık. Sarıyer maçında rakibe 1 pozisyon verdik onda da top direkten döndü, yediğimiz golde pozisyon bile yoktu. Ümitlerimiz de yine devam edecekken Hacettepe önünde ilk yarı kötü bir oyun, ikinci yarı yediğimiz bir gol umutlarımızı azalttı."

İDEAL KADRO VAR

"Sakat ve cezalı oyuncular olmadığı müddetçe ideal bir kadromuz var. İstikrarlı bir kadro bulduk. Son dönemlerde Okan ve İlyas'ın sakatlanması Cenk ve Nuri'nin cezası, bir kaç kez de form durumuna göre değişiklikler yaptık. Bunun dışında ideal bir kadromuz var. İdeal kadroyu bulamadığım eleştirilerinin ben tam aksini düşünüyorum. Ben hiçbir zaman öne geçtikten sonra takıma 'skoru koruyalım' demedim. Ancak ister istemez ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın oyuncular o anda koruma iç güdüsüne gidiyor. Geldiğimde hedeflediğim puanın şu anda 3 puan gerideyiz. Ancak hesapladığımız puan tablosunda diğer rakiplerin de bu kadar puan alabileceğini ön görmüyorduk. Rakiplerimiz beraberlik yazdığımız deplasmanlarda kazandı."

SARIYER'İ GEÇEBİLSEK...

"2 puanlık ortalama genelde yetiyor ama bizim grupta 6-7 takımı çıktığınız zaman diğer takımların gücü çok düşük. Bu da barajı yükselten en büyük etken. Geldiğimizde hesapladığımızın 3 puan gerisindeyiz bu olsa zaten herkes kafa kafaya olacaktı. Futbolcuların kendilerine bakmadığını görüşüne katılmıyorum. Sakatlıkların nedeni konusunda çok konuşmak istemiyorum çünkü geçmişi eleştirmek istemem. Bizdeki sakatlıkların çoğu adale sakatlığı buna dikkat edilmeli. Rakiplerimizle ilgili ön gördüğümüz her şey tuttu, sadece biz kendimizi tutturamadık. Keçiörengücü deplasmanında gerçekçi olarak bakarsanız beraberlik fena puan değildi. Biz orada 'Allah şampiyonluk gitti' diye bir yıkım yedik. Sarıyer maçını atlatabilseydik yine ibre bize dönecekti ama olmadı."

BELKİ HAYIRLISI BUDUR

"Hacettepe maçını bile kazanabilsek şu anda 1 puan geride olurduk ve farklı şeyler hesaplayabilirdik. Belki hayırlısı budur. Bundan sonra play-off odaklı çalışacağız. Yarışı sonuna kadar götürüp son hafta şampiyonluğu kaybeden takımların üst lige çıkabildiğini çok görmedim. Aslında çok iyi çalışıyoruz, sorular da hep çalıştığımız yerlerden geliyor ama sonuca bir türlü gidemiyoruz. Bunu çözmeliyiz. Bazı şeyleri eksik de yapmış olabiliriz. Biz Keçiörengücü maçında yıkım yedik ama Sarıyer maçına 20 bin taraftar geldi. Onlar olmasa belki daha erken havlu atardık. Taraftarlarımıza, camiamıza karşı üzgünüz. Ama biten bir şey yok. Her şey bizim elimizde, belki 5 maç daha fazla oynayacağız. Play-off müsabakaları daha zordur ama biz zoru seviyoruz."

KİM İYİYSE O OYNAR

"Benim hiçbir isme takıntım yok. Şu anda sizi iyi görsem sizi oynatırım. Samsunspor şampiyon olduğu zaman en büyük mutluluğu yaşayacak olan benim. Ben kendi ayağıma sıkar mıyım? Bir ışık görsem herkesi oynatırım. Her şeyin bir zamanı var, görev herkese gelecek ve geliyor. Oyunculardan çalışma, üretme ve disiplin anlamında isteklerimiz var. Bizi katkı sağlayacağına inandıklarımızı tabiki oynatacağız. Temel düşünce Samsunspor'un başarısı, bunun için kim iyiyse o oynuyor. Bizim Samsunspor'la imzamız ömürlük. Biz burada çalışmazken de Samsunspor gönlümüzdeydi. O zamanla takip ediyorduk şimdi çalıştırıyoruz. Zorluk derecesi olan tüm maçlarda gol atabildik sadece ufak ayrıntıları yapamadık. İnşallah artık yapacağız. Lütfen biraz olumlu bakalım ve sonuçla hepimiz mutlu olalım."